UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

Eczacılardan AMATEM’e tam destek

Sağlık Bakanı Ali Pilli ile görüşen eczacılardan AMATEM'e destek

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu 0 683

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KITEB) Yönetim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ile görüşmelerde bulundu. Birlik ziyarette, Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde kurulacak olan Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM)’nde gönüllü olarak yer almak istedikleri talebinde bulundu ve AMATEM’e tam destek belirtti.

AMATEM hayat bulacak

Kuzey Kıbrıs, madde bağımlılığının tedavisi ve rehabilitasyon kapasitesi konusunda çok daha güçlü bir duruma gelecek

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu 0 784

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arka bahçesinde kurulacak AMATEM’in projesinin hazır olduğunu, amaçlarının bir yıl içinde merkezi tamamlamak olduğunu vurguladı.  Pilli, AMATEM projesinin tamamlanması ile madde bağımlılığı, tedavi ve rehabilitasyon kapasitesi konusunda çok daha güçlü bir duruma gelineceğini belirterek, AMATEM’in parasının hazır olduğuna dikkat çekti.    Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin bugün AMATEM ihalesi ve projesi hakkında Merit Lefkoşa Otel’de düzenlediği basın toplantısında; Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Proje Mimarı Emircan Direk, Bakanlık bürokratları, başhekimleri ve yetkililer hazır bulundu.  Basın toplantısında sırasıyla Proje Mimarı Emircan Direk, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile Sağlık Bakanı Ali Pilli birer konuşma yaptı. 

Hentbolda dev organizasyon

KKTC Hentbol Federasyonu Ağustos ayında uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu 0 582

2019 yılı yaz ayında İtalya’nın Terramo kentinde düzenlenen hentbol turnuvasına katılan hentbol kafilemiz orada kurduğu ikili ilişkiler kapsamında benzer bir organizeyi ülkemize taşıyor. KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, İtalya’da 48 yıldız düzenlenen ve onlarca takım, yüzlerce sporcunun katılımı ile gerçekleşen Intermania World Cup’un düzenleyicisi ve Organizasyon Başkanı Pier Luigi Montauti’yı önce ülkemize davet ederek geçtiğimiz aylarda misafir etmişti. Şimdi de Intermania World Cup benzeri bir turnuvayı ülkemizde düzenlemeyi planlayan Hentbol Federasyonu bu turnuvanın tanıtımını düzenlediği toplantı ile yaptı.

Uluçay “Uluslararası Mağusa Kupası 2020” turnuva heyetini kabul etti

Uluçay, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı.

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu 0 632

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun ana sponsoru olduğu Hentbol “Uluslararası Mağusa Kupası 2020”ye katılan konuk heyetlerin temsilcilerini kabul etti. 

Mahalle Anneleri Projesi başarıyla devam ediyor

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun önleme çalışmaları çerçevesinde geliştirdiği Mahalle Anneleri Projesi’nin (MANNE) alan çalışmaları başladı.

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu 0 935

Pilot bölge olarak seçilen Değirmenlik ve İskele Belediyeleri ile yapılan işbirliği sonucu seçilen 9 anne Prof Dr. Kültegin Ögel ve proje ekibi tarafından verilen eğitimlerin ardından sahaya indi.

RSS
First1516171820222324Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top