UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

UMK İLE KIBRIS SAĞLIK VE TOPLUM BİLİMLERİ  ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

UMK İLE KIBRIS SAĞLIK VE TOPLUM BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

UMK İLE KIBRIS SAĞLIK VE TOPLUM BİLİMLERİ  ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 

BAĞIMLILIKLARA KARŞI ORTAK AKADEMİK, BİLİMSEL VE TOPLUMSAL ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

İLK ADIM OLARAK UMK’NIN DESTEK PROGRAMINDA OLAN BİR ÖĞRENCİYE TAM BURS İMKANI SAĞLANDI 
    
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu  ile Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri  Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi  arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri  Üniversitesi Kampusu’nda imzalanan İşbirliği Protokolü’ne Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri  Üniversitesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı  Doç. Dr. Serdal Işıktaş imza koydu.
İmza töreninde  Üniversite Genel Sekreteri Dr. Serdal Gündüz de hazır bulundu.

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan her türlü bağımlılıklara karşı başta akademik olmak üzere, tedavi, rehabilitasyon imkanlarının geliştirilmesi, ortak bilimsel araştırma projelerinin hayata geçirilmesi, ülke gençliği ve üniversitelerinde okumak için adayı tercih eden öğrencileri her türlü bağımlılıklardan korumak, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerin zararları, kumar ve sanal bağımlılıklar  konusunda toplumsal bilinci arttırma, tanıtım, kamu spotu ve benzeri medya kampanyaları  düzenleme ve karşılıklı çalışmaları teşvik etmek amacıyla” imzalanan protokol tarafların karşılıklı onayı ile her yıl yenilenecek.

Protokol çerçevesinde  iki kurum arasındaki işbirliği kapsamı aşağıdaki şekilde belirlendi:
“Taraflar karşılıklı ilgi alanlarına giren ve ihtiyaç duyulan konularda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanacaklardır.
Taraflar ihtiyaç duyulan alanlarda karşılıklı olarak akademik ve yönetsel konularda personel görevlendirme ve/veya izin verme yolu ile projeler geliştirmek üzere işbirliği yapacaklardır. 
Taraflar karşılıklı olarak bilimsel ve toplumsal toplantıların düzenlenmesini özendireceklerdir.
Tarafların ilgi alanlarına giren konularda ortak çalışmaların ve yeni girişimlerin yapılması desteklenecektir.
Taraflar tabi oldukları mevzuat hükümlerine uygun biçimde reklam ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmesi için projeler üretecektir.
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri  Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinden Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na belirlenecek bir program çerçevesinde stajyer öğrenci gönderebilecektir.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun destek programında yer alan ve yüksek öğrenim ihtiyacı bulunan öğrencilere ‘topluma yeniden kazandırma”  kapsamında  iki kurum arasında yapılacak değerlendirmeler sonucunda burs imkanı sağlanacaktır. Burs sayısı yılda bir öğrenci ile sınırlı olacaktır.”

Protokolün imza töreninin ardından  Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun destek programında yer alan tam burs verilmesi onaylanan öğrenciyle ilgili resmi işlemler de yürürlüğe konuldu.

HASAN KARAOKÇU 
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu imza töreninde yaptığı konuşmada, özelde Güzelyurt bölgesine genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne eğitim, sağlık ve toplumsal gelişim adına ciddi katkılar sağlayacak olan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri  Üniversitesi  ile işbirliği protokolü imzalamaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi.  

Üniversite yetkililerine Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çalışmalarına destek amacıyla ortaya koydukları samimi ve içten duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Hasan Karaokçu, “Baştan beridir bağımlılık sorunu yaşayan bireylerin cezaevine  atılmasının ve toplum dışına itilmesinin en büyük hata olduğunu vurgulayarak, doğru olanın bu gibi çocukları topluma yeniden kazandırmak olduğunu toplumumuza anlatmaya çalıştık. 
Bu çerçevede işbirliği protokolünün imzalandığı gün destek programımızda olan bir öğrencimizin tam burslu okumasına yönelik olarak remi işlemleri başlatılması her türlü takdirin üzerindedir ve bunun diğer üniversitelerimize de örnek olmasını diliyoruz” dedi.

SERDAL IŞIKTAŞ
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri  Üniversitesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı  Doç. Dr. Serdal Işıktaş ise bir bilim yuvası olan üniversitelerin hizmet verdiği toplumun geleceğine katkı yapmasının önemine işaret ederek, bu anlamda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği protokolü imzalamaktan çok memnun olduklarını söyledi.

Komisyonun ülkedeki bağımlılıkların önlenmesine yönelik olarak çok yönlü önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Işıktaş, iki kurumun işbirliğinde geliştirilecek strateji ile verilen mücadeleyi akademik, bilimsel ve toplumsal  olarak daha ileriye taşıyacaklarına olan inancını dile getirdi.

Previous Article DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI’NIN ÖNGÖRDÜĞÜ EĞİTİMLER BAŞLIYOR
Next Article BAĞIMLILAR KADAR AİLELER DE TEDAVİNİN PARÇASI OLMALI
Print
309

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Kategoriler

Back To Top