UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

“Yollarda Değil Parkurlarda Hız”

“Yollarda Değil Parkurlarda Hız”

“Hız Sınırını Yollarda Değil Parkurlarda Aşalım” Sloganlı “Moto Drag” yarışı yapıldı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun, “toplumsal farkındalığı artırma yanında, gençlerin hız tutkularını ve heyecanlarını doğru alanlarda kullanmalarına” yönelik olarak Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu ile işbirliğinde “Hız Sınırını Yollarda Değil Parkurlarda Aşalım” Sloganı ile organize ettiği  “MotoDrug” 4 Haziran 2017 tarihinde  yarışı gerçekleştirildi.

KARAOKÇU

Düzenlenen basın toplantısında yarışmanın amacı ve hedefleri konusunda kamuoyuna bilgi verildi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, uyuşturucu ile mücadele komisyonun toplumsal bilinç ve farkındalık adına uzun zamandır birçok sivil toplum örgütüyle çalışmalar yaptığını anlattı.

Herkesin bu mücadeleye sağlayacağı katkılar olduğunu ifade eden Karaokçu, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla doğru alanlara çekmeye çalışan kurum ve kuruluşlarla çalışmanın önemine işaret etti.

Bugüne kadar yapılan çalışmalar için katkıda bulunan herkese teşekkür eden Karaokçu, yarışmaya Sağlık Bakanlığı ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın da destek verdiği belirtti.

Karaokçu, ülkede yaşanan trafik sorununa da işaret ederek, “Hiçbir gencimizi hız tutkusu nedeniyle alkol ve uyuşturucu tesiri alrında yollarda kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Çok güzel bir yarış olması temennisinde bulunan Hasan Karaokçu, tüm halkı yarışa davet etti.

ÖNDEROĞLU

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu Başkanı İbrahim Önderoğlu, böyle bir etkinliğe katkı koymaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yollarda gençleri ve insanları kaybetmek istemediklerini, bunun için de herkesin üzerine düşen görevler olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya çalıştıklarına işaret eden Önderoğlu, trafik ve uyuşturucu konusunda herkesin ortak çaba göstermesinin önemine işaret etti.

Yarış hakkında da bilgi veren Önderoğlu, cumartesi günü sıralama turlarının, pazar günü de yarışmanın yapılacağını, yarışmada ilk kez denenecek kurallar olacağını anlattı.

OGAN

Kaan Motors Direktörü Kaan Cengiz Ogan da, böyle bir etkinlikte ana sponsor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençleri uyuşturucu gibi bir illetten uzak tutarak, spora yönlendirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

YAŞAMSAL

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu Genel Sekreteri Uğurcan Yaşamsal ise kurum adına tüm sponsorlara teşekkür ederek, sponsorlar sayesinde dar bütçeyle en çok yarış yapan kurum haline geldiklerini belirtti.

 

Yapılacak etkinliklerin devamı için desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Yaşamsal, uyuşturucuyla mücadele adına böyle bir organizasyona katkı koymanın önemine işaret etti.

Çok seyircisi olan ve gençlerin kanını kaynatan motor sporu için iki kurumun işbirliğinin çok önemli olduğunu

YARIŞMA

Hamitköy Kapalı Çevre Yolunda düzenlenen yarışa büyük ilgi oldu.

Katılımcıların örnek bir yarış çıkardığı yarışmayı  motor sporlarını seven büyük bir seyirci kitlesi izledi.

 Beş kategoride yapılan yarışmada. Supermoto kategorisinde Mehmet Silahşör, 600cc Standart ve Modifiyeli kategoride Berat Halilsoy,  1000cc Standart kategoride Mehmet Tortuk ve 1000cc Modifiyeli kategoride Burak Bilge birinciliği alan isimler oldu.

Yarışma sonucunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Yarışmada elde edilen sonuçlar şöyle.

SUPERMOTO

1.Mehmet Silahşör

2.Güral Mamulli

3.Mustafa Güçel

600CC STANDART

1.Berat Halilsoy

2.Sertu Topal

3.Lavinia Lazar

600CC M1

1.Berat Halilsoy

2.Oğün Özgökcen

3.Sertu Topal

1000CC STANDART

1.Mehmet Tortuk

2.Hasan Solakay

3.Ahmet Bağrıaçık

1000CC M1

1.Burak Bilge

2.Muzaffer Zabitler

3.Cemal Çelik

Previous Article Ankara’ya üst düzey ziyaret
Next Article Sevgi ve dostluklarını pekiştirdiler
Print
581

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top