UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

Ankara’ya üst düzey ziyaret

Ankara’ya üst düzey ziyaret

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun Ankara’ya gerçekleştirdiği üst düzey ziyarette yapılan görüşmelerde Türkiye’den bir heyetin KKTC’ye gelerek, işbirliğinin çözüm odaklı noktaya taşınması konusunda mutabakata varıldı

ZİYARET VE TOPLANTILAR

Başkan Hasan Karaokçu’ya, Komisyon Başkan Yardımcısı Yeşim Gürçınar’ın da eşlik ettiği ziyarette üst düzey ziyaretler yapılarak işbirliğinin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atıldı.

 

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu heyeti ziyaretin ilk gününde TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu ve 24. Dönem TBMM Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Prof. Sayın Necdet Ünüvar tarafından kabul edildi.

 

Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uyuşturucu sorununun boyutları, komisyonun yürüttüğü çalışmalar ve hedefleri konusunda bilgi verirken, yapılan  bilimsel araştırma ve çalışmalarla ilgili olarak hazırlanan raporları Kavuncu ve Ünüvar’a takdim etti.

 

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadele konusunda son yıllarda gösterdiği başarıyı takdirle izlediklerine işaret eden Karaokçu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, sorununun aşılması için yapacak çok işleri olduğunu bu çerçevede Türkiye’deki ilgili tüm yürütülen verimli işbirliğini daha üst düzeye çıkarılmasını arzuladıklarını söyledi.

 

PROF. DR. VURAL KAVUNCU

Prof. Dr. Vural Kavuncu özellikle yaptığımız bilimsel araştırma ve hazırladığımız raporların çok önemli çalışmalar olduğunu, özellikle “Kuzey Kıbrıs’ta Uyuşturucu Çalışmaları Raporu”na benzer bir raporu henüz kendilerinin daha hazırlayamadıklarına işaret etmiştir.

 

Bağımlılarının   rehabilitasyon ve yeniden topluma kazandırılması yönündeki çalışmaların çok önemli olduğunu, Türkiye’de bu anlamda en başarılı çalışmayı bir dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini de yürütmüş olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in gerçekleştirdiğini anlatan Sayın Kavuncu, bu çalışmanın yerinde görülerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de başarıyla uygulanması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmiştir.

 

PROF DR. NECDET ÜNÜVAR

24. Dönem TBMM Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Prof. Dr. Sayın Necdet Ünüvar ise  kendisine verdiğimiz bilgilerden sonra “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyorduk. Bu konuyla ilgili olarak zaman kaybetmeden birlikte bir çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

 

Türkiye’deki  uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının mimarı olarak gösterilen Ünüvar,  en kısa sürede bu konuda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde acil bir toplantı gerçekleştirilip gerekli kararların üretilmesinin en yararlı adım olacağını vurguladı.

 

Ünüvar, Türkiye’den ilgili birimlerden oluşturacakları üst düzey  bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek, konuyu bütün boyutlarıyla masaya yatırıp bir eylem planı hazırlanması ve bunun hayata geçirilmesi  için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylemiş ve bu  adımın en kısa sürede hayata geçirilmesi konusunda mutabakata varılmıştır.

 

GÖÇ İDARESİ UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DAİRESİ VE SAĞLIK BAKANLIĞI

Ziyaretin ikinci gününde Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu; Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile  Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları ve söz konusu daire başkanlığına bağlı  Türkiye Uyuşturucu İzleme Merkezi (TUBİM) Sorumlusu  Murat Sarıgüzel ve Türkiye Sağlık Bakanlığı  Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat ziyaret edilmiştir.

 

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI

 

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu ile oldukça yararlı bir görüşme geçekleştirilmiştir.

 

Ziyarette  Kadıoğlu’na KKTC’ye göç etmiş TC ve çift  uyruklu vatandaşların, uyuşturucu suçlarıyla ilgili olarak hazırlanan bir rapor takdim edilmiştir. Kadıoğlu, raporu çok değerli bulduğunu ifade etmiştir.

 

Bu çerçevede  öneriler ortaya konulmuş, yapılacak ortak bilimsel araştırma ve  hazırlanacak rapor sonrası çözüm önerilerini kapsayan bir proje geliştirmenin yararı üzerinde durulmuştur.

 

SERTAÇ POLAT

Türkiye Sağlık Bakanlığı  Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr.  Sertaç Polat ile de  oldukça yararlı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

 

Sertaç Polat’a,Sağlık Bakanlığı’na bağlı Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin arkasına yapılması planlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nin (AMATEM)  tamamlanması sonrası ülkedeki psikiyatr eksikliği nedeniyle karşılaşılabilecek olası sorunlar konusunda bilgiler aktarılmıştır.

 

Sertaç Polat, Bakanından onay vermesi durumunda, KKTC’deki uzmanlar yeterli noktaya ulaşılıncaya kadar, AMATEM’in ihtiyacı olan uzmanlar konusunda destek olmaya hazır olduklarını ifade etmiştir.

 

Görüşülen tüm yetkililer AMATEM’in bir an önce hayata geçirilmesinin en önemli hedeflerden biri olması gerektiği üzerine ısrarla durmuştur.

 

 

 

 

Gerek  24. Dönem TBMM Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Prof. Sayın Necdet Ünüvar, gerekse Türkiye Sağlık Bakanlığı  Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat, Türkiye’de  yeni bir Şura hazırlığı olduğunu ve mutlaka bu Şura’ya Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nu davet edeceklerini de belirtmişlerdir.

 

UYUŞTURUCU İLE  MÜCADELE DAİRE BAŞKANI

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile  Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları ile yaptığı görüşmede de uyuşturucu sorununun genel boyutları konusunda genel bilgiler vermiştir.

 

Karaokçu, özellikle arzın önlenmesi konusundaki üstün deneyimlerinden yararlanmak amacıyla  Uyuşturucu ile  Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları’nı, bir çalışma ziyareti için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne davet etmiştir.

 

Seydioğulları Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun verdiği çalışmalara her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını vurgulamıştır.

 

KARANLIĞIN GÖLGESİ

Görüşmelerde, Komisyon tarafından uyuşturucu ile mücadelede önleme çalışmaları çerçevesinde hazırlanan ve evrensel boyutta sanatsal bir çalışma olan “Karanlığın Gölgesi” isimli dans tiyatrosunun da Türkiye’de ortak etkinlikler çerçevesinde  sahnelenmesi de  gündeme getirildi.

 

Görüşülen yetkililer böylesi çalışmaların önleme çalışmaları açısından  çok değerli olduğuna işaret ederek, bu anlamda ciddi fayda sağlayacaklarına inandıkları  “Karanlığın Gölgesi” ekibini Türkiye’ye davet edebileceklerini belirttiler..

 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu heyetine  Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimler görevlisi Onur Şanıvar  da eşlik ederek ziyaretin verimli geçmesine çok büyük katkı sağlamıştır.

Previous Article “…KANATLARIMI KIRSAYDIK KEŞKE ANNE…” GÖSTERİSİNİN GALASI YAPILDI
Next Article “Yollarda Değil Parkurlarda Hız”
Print
666

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Kategoriler

Back To Top