UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

'GÜNEYDEN BONZAİ GİRİŞİ PATLAMA YAPTI'

Uyuşturucu ile savaşıyoruz diyen Karaokçu, Özellikle Bonzai'nin güneyden geçişinin patlama yaptığı dile getirdi.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, ADA TV'de Erçin Şahmaran'ın 'Gündeme Bakış' programına konuk oldu ve önemli açıklamalar yaptı. 

Uyuşturucu ile savaşıyoruz diyen Karaokçu, Özellikle Bonzai'nin güneyden geçişinin patlama yaptığı dile getirdi. Karaokçu ayrıca şunları dile getirdi; 

' Uyuşturucu ile savaşımız devam ediyor. Atılması gereken adımlar bellidir. Bir çalıştay yaptık, o çalıştay yol haritamızdır. İlk olarak, bu ülkede bir rehabilitasyon merkezi kurulması gerek. Alo danışmanlık ve yardım hattının oluşturulması şart. Ve bu konuda sona geldik. Bağımlılıkla ilgili eğitim müfredata konulması ve denetimli serbestlik yasasının uygulamaya konması. Bunlarda önemli diğer konular. 
Arzın, yani ulaşmanın önlenmesi şart. Fakat hala daha uyuşturucuya çok kolay bir ulaşım var. Çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu kadar yakalama oranına göre hala ulaşım engellenemiyorsa, bunda başarılı olamadık demektir. Uyuşturucu ile mücadelede birinci madde ulaşımı engellemek. Elbette sıfırlamak mümkün değil, ama önemli oranda bunu başarmak gerek. 

Surlariçi bölgesinde, güney Kıbrıs'tan özellikle Bonzai girişi patlama yaptı. Bu bölgede bazı geçiş noktalarında önemli çalışmalar yaptık. Yerleri, bölgeleri, kişileri, isimlere kadar belirledik. Son iki ayda çok önemli denetimler yapıldı. Çok kolay geçiş noktaları var. İnsanlar geliyor ve bizim evimizden, bahçesinden geçerek teslimat yapıyorlar, korkuyoruz diyorlar. Baktığımızda hep aynı nokta göze çarpıyor. Güneyde bir kilise var. İçinde satıcılık yapan guruplar var. Rum polisi bunları bilmesine rağmen müdahale edilmiyor. Birçok kişiyle konuştuk, Rum ve Türk ortak çalışıyorlar. Facebook üzerinden ticaret yapıyorlar. 

Surlariçi'nde yüksek oranda var, ama Dereboyu'nda da var. Eğlence yerlerinde, sokakta, park yerlerinde, ticareti yapılıyor. Bu akışın bir şekilde durdurulması gerek. Özellikle her türlü girişime rağmen Rum yönetimi bu konuda ciddi çalışmalar yapmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyu Anastasiades'e kadar götürmeli. 

Olacak gibi değil, 13 yaşında, 15 yaşında çocuklar kullanıyor, düşüyor, bayılıyor. Biz 
hedefimizi koyduk, planlamayı yaptık. 2019-2020 yılında müfredata koyduk. Umarım yeni gelecek olan Eğitim Bakanı da istekli olur ve bu mücadelenin eğitim ayağına da bir katkı yapılmış olur. 

Bu işi bilmeyen içinden gelmeyen bürokratlar uyuşturucuyu çocukların aklına koymayın diyor. Çocukları eğitmezseniz, bilinçlendirmezseniz kötüyü tanır. Anlatamadık, çocuklar kötüyü tanıyor, görüyor. Biz bilimsel çalışmalarla anketler yapıyoruz, yol haritaları belirliyoruz. Ama okullarda bir çalışma yapacaksınız, bir bürokrat, ben bu soruyu beğenmedim çıkarın diyebiliyor. Bilimsel yapılıyor her şey, araştırılıyor, dünya çapında, AB normlarında, bunları aşamıyoruz. Altı yaşında denedim diyor bir çocuk. Siz hala aklına sokmayın diyorsunuz. Ülkenin durumu belli. Bilinçlendireceksiniz, kötüyü göstereceksiniz.' 

Previous Article Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Ekibine Eğitim Verildi
Next Article KİÜ-KAM, “Uyuşturucu ile Mücadele” konferansı düzenledi
Print
727

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Kategoriler

Back To Top