UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

KİÜ-KAM, “Uyuşturucu ile Mücadele” konferansı düzenledi

KİÜ-KAM, “Uyuşturucu ile Mücadele” konferansı düzenledi

19 Mayıs kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan bu konferans, KİÜ Konferans Salonu’nda icra edildi.

“Gençlerde Madde Bağımlılığı Belirtileri, Zararları, Baş Etme Yolları ve Önleme” başlıklı konferans, “Unutma Sen Değerlisin. Kendin İçin Maddeye Hayır De” sloganıyla düzenlendi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle ilgili KİÜ

Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden yapılan açıklamada Atatürk’ün Türk gençliğinin ruh, beden ve zihinsel bütünlüğüyle sağlıklı gelişimine büyük önem verdiği dikkat çekildi.

Konferansın açılış konuşmasını KİÜ-KAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Asuman BOLKAN gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Bolkan: “Atatürk Türk Gençliğinin Bedensel ve Zihinsel Bütünlüğüyle Sağlıklı Gelişimine Her Zaman Büyük Önem Verdi”

Atatürk’ün bu önemli günü Türk gençliğine armağan ettiği gün olarak kabul edilen ve 1935 yılından itibaren Türkiye ve Kıbrıs’ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çoşku ile kutlanmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyanın örnek aldığı ve ileriyi çok iyi görebilen bir lider olarak 1927 yılında gençliğe hitabesinde ‘’Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir’’ sözleri ile devam etmiş ve ‘’Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! ‘’ sözleri ile tamamladı. Bolkan, ‘’Ulu önder Atatürk’ün en büyük eserlerinden olan Türk Cumhuriyetine her zaman güvendiği, inandığı ve önem verdiği Türk gençliğine emanet ettiği gençlik her zaman önemli toplumsal bir güç olmuştur. Türk gençliğinin bu emaneti gururla taşıyabilmesi, çağdaş zihniyetle yetişecek kuşakların ortak amaçlar ve sorumluluklar etrafında birleştirilmesi ile bugünkü ve yarınki sorunlarımızın çözümünde mümkün olabilecek ve büyük yarar sağlayacaktır. Ulu önder Atatürk Türk Cumhuriyetini yaşatacak Türk gençliğinin bu devrede sağlıklı, düşünebilen ve sorgulayan ruh, beden ve zihin bütünlüğü ile birlik bilinci içerisinde mesleklerinde de iyi yetişmelerini ısrarla istemiştir.’’ dedi.

Parlakyıldız: ‘’Uyuşturmadan, uyuşturulmadan bir bütün olarak Atatürk gençliğinin ortaya çıkarılması gerekmektedir’’

Eğitim Bilimleri Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin PARLAKYILDIZ konuşmasında, Atatürk ve Türk gençliğinin bir bütün olması gerektiğini ve dünden bugüne gelen bir çalışma içinde uyuşturmadan, uyuşturulmadan bir bütün olarak Atatürk gençliğinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının 100. yılı olması sebebiyle Türkiye’de büyük etkinlikler düzenlenecek. Atatürk ve Türk gençliği bütünlüğünün olduğu yerde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını, Atatürk’ün, Gençliğe Hitabeyi gençlere bırakmasının nedenini gençlere yönelik erken uyarı sisteminin bütünleştirmesi adına yapıldığını ifade etti.

Previous Article 'GÜNEYDEN BONZAİ GİRİŞİ PATLAMA YAPTI'
Next Article Muhteşem Final..!
Print
716

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Kategoriler

Back To Top