UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

“UYUŞTURUCU PEDOFİLİ VE İSTİMAR İLE MÜCADELE PANELİ” DÜZENLENİYOR

“UYUŞTURUCU PEDOFİLİ VE İSTİMAR İLE MÜCADELE PANELİ” DÜZENLENİYOR

KARAOKÇU “ÇOCUKLARIMIZ GENÇLERİMİZ VE TOPLUM İÇİN RİSK OLUŞTURAN KONULARDA TOPLUM OLARAK GÜÇLÜ OLMALIYIZ”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve panele katkı sağlayacak kurumların katılımı ile bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu yetkilileri yanından Polis Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Dairesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında  Panele sponsor olan Virra Ajans yetkililerinin katılımı ile bugün Göçmenköy Eziç’te düzenlenen basın toplantısında panelin amaçları ve hedefleri konusunda bilgiler verildi.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana  çocuklar, gençler  ve toplum için risk olan konulara yönelik olarak bir çok çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

Uyuşturucu, pedofili ve istismarın  hem çocukların madde bağımlılığına sürüklenmesinde, hem de toplumun sağlıklı gelişmesinin önünde ciddi bir risk olduğuna işaret eden Karaokçu, düzenleyecekleri panel ile konuyu tüm boyutlarıyla irdeleyip çözüm önerilerinin ortaya konacağı bir rapor hazırlayacaklarını belirtti.

 

Hazırlanacak rapor çerçevesinde bu alanda bilimsel çalışmalara ağırlık vereceklerini vurgulayan Karaokçu, katkı koyan tüm kurumlara teşekkür etti.

 

OMAÇ VOLKAN

Polis Genel Müdürlüğü’nü temsilen konuşan Omaç Volkan ise, madde bağımlılığının toplumda ciddi bir sorun olduğunu yaş ortalamasının her geçen gün düştüğüne işaret ederek, bunlara çözüm üretmek amacıyla düzenlenen bir panelde yer almaktan onur duyduklarını belirtti.

 

Omaç Volkan, uyuşturucu, pedofili ve istismarla mücadelede başarılı olabilmek için  devletin tüm ilgili kurumları yanında sivil toplum örgütleri ve ailelerle işbirliği halinde bir mücadelede yürütülmesinin önemine vurgu yaparak, panelin bu anlamda çok yararlı geçeceğine olan inancını dile getirdi.

 

YEŞİM GÜRÇINAR

Sosyal Hizmetler Dairesi Temsilcisi Yeşim Gürçınar ise pedofili ve istismarın geçmişten beri olduğunu, şimdi medya aracılığı ile bu konudaki farkındalığın arttığını, artık bu konudaki olayların Sosyal Hizmetler  Dairesi’ne ihbar edilmeye başlandığını, toplumda “istismara dur” deme konusunda bilincin geliştiğini söyledi.

 

Buna karşın mağdur çocukların ve gençlerin medyada deşifre edilmesi konusunda sıkıntılar olduğuna işaret eden Gürçınar, bu konuda işlenen suçların cezasız kalmaması için farkındalık ve bilinç çalışmalarının daha da artması gerektiğini, panelin buna ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.

 

MERYEM KARAAZİZ

YDÜ Psikoloji Bölümü Temsilcisi Meryem Karaaziz, böylesi bir panele dahil olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Uyuşturucu, pedofili ve istismarın toplumda tabu olduğuna işaret eden Karaaziz, bunların konuşulmaya başlanmasını bile çok büyük bir ilerleme olarak değerlendirerek panelin çok yararlı geçeceğine olan inancını dile getirdi.

 

GÜLCEM SALA RAZI

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Eğitim Sorumlusu Dr. Gülcem Sala Razı ise devletin ilgili birimleri yanında sivil toplum örgütlerinin de panele destek verecek olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Komisyonun destek programına başvuran  birey ve ailelerde madde bağımlılığı, pedofili ve istismar vakalarının yer aldığına işaret eden  Razı, Komisyon olarak bu kişi ve ailelere verdikleri destekten söz etti.

 

HASAN CİVELEK

Sosyal Sorumluluk anlamında panele sponsor olan Virra Ajansı temsilcisi Hasan Civelek ise böylesi bir konuda mücadelenin sadece devlet tarafından değil, tüm kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğinde halinde yürütülmesi düşüncesinde oldukları için çalışmaya paydaş olduklarını söyledi.

 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile böylesi bir işbirşliği yapmaktan gurur duyduklarına işaret eden Civelek, panelin çok yararlı geçeceğine olan inancını dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Panel Türkiye’den alanından Uzman Emekli Polis Müdürü Mutlu Çelik,  Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Polis Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Dairesi, Medya Etik Kurulu, Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Psikologlar Derneği, Psikolojk Danışmanlık ve Rehberlik Derneği  temsilcilerinin katılımı ile 18 Ocak Cumartesi günü  saat 09.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon 1’de gerçekleştirilecek.

Previous Article BAŞBAKANLIKTA UYUŞTURUCU TOPLANTISI…
Next Article Mahkumlar sertifikalarını aldı
Print
673

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top