UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

Mahkumlar sertifikalarını aldı

Mahkumlar sertifikalarını aldı

“Mahkumların Topluma Yeniden Kazandırılması” Projesi çerçevesinde “Madde Bağımlılığı Eğitimine” katılan 38 mahkuma belgeleri verildi

Proje çerçevesinde  uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan  ve  “Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi”ne katılan 38 hükümlüye katılım belgeleri 16 Kasım  2017 tarihinde   düzenlenen törenle Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, İçişleri Bakanlığı Müdürü Hüseyin Amcaoğlu, Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Cebiç ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi.

 

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, en büyük hedeflerinin toplum uyuşturucu suçuna itilen bireylerin yeniden topluma kazandırılması olduğunu söyledi.

 

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı ile işbirliği halinde Merkezi Cezaevi’nde başlattıkları eğitim çalışmasını çok değerli bulduklarını ifade eden Karaokçu, en önemli motivasyonlarının Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Komisyona ve çalışmalarına verdiği güçlü destek olduğunu kaydetti.

 

Karaokçu, zaman alacak olsa da yapılan çalışmaların topluma olumlu dönüş sağlayacağına  inançlarının tam olduğunu ekledi.

 

Karaokçu, madde bağımlılığının çok zor bir süreç olduğunu, Komisyon olarak madde bağımlılarının topluma kazandırılması gerektiği düşüncesinde olduklarını ve çalışmalarını hep bu çerçevede yürüttüklerini belirtti.

 

“Verilen eğitimle eğitime sizlerin bundan sonraki yaşamlarına bir nebze olsun ışık tutabilmişsek bu bizleri mutlu eder” diyen Karaokçu, verimli işbirliği anlayışlarından dolayı İçişleri Bakanlığı  Müdürü Hüseyin Amcaoğlu ve Merkezi Cezaevi Müdürü Derviç Çebiç’e de teşekkürlerini sundu.

Karaokçu,Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi’ne katılan tüm mahkumlara da teşekkür etti.

 

HÜSEYİN AMCAOĞLU

İçişleri Bakanlığı Müdürü Hüseyin Amcaoğlu ise Bakanlık olarak Merkezi Cezaevi’nin koşullarının iyileştirilmesi için bugüne kadar bir çok çalışma gerçekleştirdiklerine işaret etti.

 

Ülkedeki uyuşturucu sorununun önlenmesi konusunda çok başarılı çalışmalar yürüten Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile verimli bir işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Hüseyin Amcaoğlu,  gardiyanlara verilen 5 haftalık  eğitimin ardından mahkumlara eğitim verildiğini, bundan sonrası için de mahkum ailelerine yönelik eğitimin planlanacağını söyledi.

 

Yeni Cezaevi’nin temellerinin atıldığını da anımsatan Amcaoğlu, yeni cezaevinin tamamlanmasıyla hem çalışanların, hem de mahkumların daha çağdaş koşullara kavuşacağını vurguladı.

 

DERVİŞ ÇEBİÇ

Törende ilk konuşmayı yapan Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç, eğitime katılan mahkumlara teşekkür etti.

 

Eğitimin çok yararlı geçtiğine olan inancını dile getiren Çebiç, mahkumlara bundan sonraki yaşamlarından uyuşturucudan uzak durmalarını tavsiye etti.

 

Bu konuda kendilerine yardımcı olmaya hazır olan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu bulunduğunu belirten Çebiç, eğitimleri veren Komisyon Eğitim Sorumlusu Dr. Gülcem Sala Razı  ve Psikolog Danışman Teyfide  Tecel Tremeşeli’ye teşekkür etti.

 

Previous Article “UYUŞTURUCU PEDOFİLİ VE İSTİMAR İLE MÜCADELE PANELİ” DÜZENLENİYOR
Next Article Off Road’ta muhteşem final
Print
676

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top