UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİM SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİM SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ATATÜRK İLKOKULU’NDA GÜNDÜZ ÖĞRENCİLER GECE İSE VELİLERLE BULUŞULDU

KARAOKÇU “SAĞLIKLI BİREY VE SAĞLIKLI GELECEK İÇİN TOPLUMUMUZUN KİŞİSEL GELİŞİMİNİ GÜÇLENDİRMEK DURUMUNDAYIZ”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun “çocukları, gençleri ve toplumumuzun geleceğini olumsuz etkileyen risklerin göğüslenmesi” adına Health Education Center/Türkiye, uzmanlar ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde ve Tangör Özgürgün himayelerinde geliştirdiği “Kişisel Gelişim Seferberliği” Projesi çalışmalarına başlandı.

“Bilinçli Birey Güçlü Toplum” sloganı ile ilkokul öğrencilerinden, orta okul, lise ve üniversite öğrencilerini, anne babaları ve toplumun tüm katmanlarını içine alacak şekilde planlanmış olan “Kişisel Gelişim Seferberliği”nin ilk adımı Lefkoşa Surlariçi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda atıldı.

Okul Yönetimi ile işbirliği halinde gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde Health Education Center uzmanları Marziye İlhan ve Riccon İlhan Doğan tarafından gündüz çocuklara gece ise velilere eğitim verildi.Öğleden sonra “arkadaşlar arası iletişim, nezaket kuralları” üzerine tiyatral uygulamalarla çocukların da dahil edildiği eğitim programı gerçekleştirildi.

Okulun bahçesinde bulunan çöpler eğitimciler ve öğrenciler ile birlikte yarışma yapılarak toplandı. Oldukça renkli geçen bu bölümde, Riccon ilhan Doğan mizahın ön planda olduğu tekniği ile çocuklara eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşatırken, çocukların büyük bir heyecanla çöpleri toplayarak bidonlara taşımaları görülmeye değerdi.

ANA-BABA OKULU

Atatürk İlkokulu’nda akşam ise velilerin yoğun katılımı ile Ana-Baba Okulu etkinliği gerçekleştirildi. Riccon İlhan Doğan ve Marziye İlhan tarafından anne babalara verilen eğitimde, aile içi iletişim mizah yaklaşımı ile aktarıldı.

Okul Yönetimi ile yapılan görüşmeler çerçevesinde, her ayın ilk haftasında çocuklara ve anne babalara yönelik eğitimin devamı, ayrıca, çocukların gelişimine katkı sağlayacak ilave faaliyetlerle çalışmalara devam etme yönünde karar alınmıştır.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, etkinliğin öğrenci ve aile ayağının büyük ilgi ile gerçekleştirilmesini sağlayan Atatürk İlkokulu yönetimine teşekkür etti.

“Bilinçli Birey Güçlü Toplum” sloganı ile geliştirdikleri “Kişisel Gelişim Seferberliği”nin ilk adımlarını Lefkoşa Surlariçi’nin en güzide okullarından olan Atatürk İlkokulu’nda atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaokçu, eğitim çalışması ve “Kişisel Gelişim Seferberliği” çerçevesinde planlanan eğitim ve etkinliklerin tüm KKTC’ye yayılacağını vurguladı.

“Çocuklarımızın ve anne babaların kişisel gelişimine ne kadar katkı sağlayabilirsek, onları ne kadar bilinçli hale getirirsek her türlü riskten çok daha rahat uzak tutabiliriz. Sağlıklı birey ve sağlıklı gelecek için toplumumuzun kişisel gelişimini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız aralıksız sürecektir” dedi.

“KKTC Kişisel Gelişim Projesi” Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, BRTK, Healt Education Center/Türkiye, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve Dance Of Cyprus ve Merit Lefkoşa Otel, Arp Sanatçısı Deniz Aker, Umut Madenoğlu ve gönüllülerin verdiği destekle yürütülmektedir.

Previous Article Off Road’ta muhteşem final
Next Article “Mutlu Bir Çocukluk İçin El Ele”
Print
701

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top