UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

“UMUDA YOLCULUK KARAVAN”I  DİPKARPAZ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

“UMUDA YOLCULUK KARAVAN”I DİPKARPAZ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

“UMUDA YOLCULUK KARAVAN”I  DİPKARPAZ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

KARAVAN ÇOCUK VE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BÖLGEDE YÜZLERCE KİŞİYE ULAŞILDI KİTAPLAR HEDİYE EDİLDİ BİLGİLENDİRMELER YAPILDI SPOR AKTİVİTELERİ DÜZENLENDİ

UMUDA YOLCULUK KARAVANI  YARIN YENİERENKÖ’DE OLACAK

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonunun önleme çalışmaları çerçevesinde, Ottoman Fight Club, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Gençlik Dairesi ve Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ile işbirliğinde geliştirilen, uzakdoğu sporlarının yaygınlaştırılması, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi,  aynı zamanda bağımlılıklar konusunda toplumsal farkındalık ve bilinç seviyesinin yükseltilmesi hedefiyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda hayata geçilen “Umuda Yolculuk Karavanı” Projesi’nin ilk ayağı tamamlandı.


Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun yürüttüğü “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz Projesi” çerçevesinde geliştirilen  proje çerçevesinde içerisinde uzmanlar bulunan “Umuda Yolculuk Karavanı” 1 Temmuz’da gittiği Dipkarpaz’da 5 gün boyunca yoğun çalışmalar yürüttü.

Karavanı ziyaret eden  yüzlerce çocuğa okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla yaş guruplarına göre kitaplar hediye edilirken, bağımlılıklar konusunda bilgilendirme yapıldı,  kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlendi, ayrıca Uzakdoğu Sporları eğitmenleri tarafından başlangıç eğitimleri verildi.

Çocuk kitaplarına yoğun ilgi olması nedeniyle, Gençlik Dairesi Dipkarpaz Gençlik Merkezi Kütüphanesi’nden kitap desteği de sağlandı.

Ottoman Fight Club Spor eğitmenleri, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan  uzman pikolog ve Gençlik Dairesi personelinden oluşan Umuda Yolculuk Karavanı ekibi, çalışmalar çerçevesinde bilgilendirme yapmak  ve eğitici broşürler dağıtmak üzere 60’a yakın ev ziyareti de gerçekleştirdi.

Dipkarpaz’daki çalışmalarını bugün tamamlayan “Umuda Yolculuk Karavanı” yarından itibaren ikinci durağı olan Yeni Erenköy’de olacak.  13 Temmuz’a kadar Yenierenköy’deki çalışmalarını sürdürecek olan “Umuda Yolculuk Karavanı” daha sonra Mehmetçik’e geçecek.

Karavanda gurup liderliğini sürdüren Ottoman Fight Club Başkanı Hasan Kurumanastırlı, ilk durak olan Dipkarpaz’daki çalışmaların sonuçlarından memnun olduklarını  belirtti.

Çocuk ve gençlerin yoğun ilgisinden memnun kaldıklarına işaret eden Kurumanastırlı, Dipkarpaz Belediyesi’ne de sağladıkları imkanlar nedeniyle teşekkür etti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da “Umuda Yolculuk Karavanı”nın ilk durağı olan Dipkarpaz’dan gelen sonuçların kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Güçlü işbirliği ile yola çıktıklarını anımsatan Karaokçu, tüm destek veren örgüt ve kurumların gurur duyacağı bir sonuç elde edeceklerine olan inancını dile getirdi.


 

Previous Article UMK TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN “NEFESE DÖNÜŞ PROJESİ” FİNAL GECESİ YAPILDI
Next Article “İNGİLTERE'DEN SEVGİ DOLU YARDIM ELİ”
Print
376

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Kategoriler

Back To Top