UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

UMK TARAFINDAN  GELİŞTİRİLEN  “NEFESE DÖNÜŞ PROJESİ” FİNAL GECESİ  YAPILDI

UMK TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN “NEFESE DÖNÜŞ PROJESİ” FİNAL GECESİ YAPILDI

UMK TARAFINDAN  GELİŞTİRİLEN  “NEFESE DÖNÜŞ PROJESİ” FİNAL GECESİ  YAPILDI

KARAOKÇU “NEFESE DÖNÜŞ PROJESİ NEFES ALMADAN YÜRÜTTÜĞÜMÜZ MÜCADELEMİZE CİDDİ DEĞER KATTI”

KOLDAŞ:  “PROJE İLE FARKINDALIK ADINA GÜÇLÜ DOKUNUŞLAR YAPILDI”

KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği  ve onlarca sanatçı ve düşünürün işbirliği ile  bağımlılıklar konusunda toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmak amacıyla  geliştirilen “Nefese  Dönüş-Rhythm Of Breath” Projesi, Lefkoşa Surlariçerisinde bulunan Mahmut Paşa Otopark’da hafta sonu iki gece üst üste gerçekleştirilen gösteriler sonrasında tamamlandı. 

Başbakan Hamza Ersan Saner’in de izlediği Nefese Dönüş Projesi’nin final gecesinde   iki hafta boyunca yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan sergi ve Leman Cankat, İzel Seylani ve öğrencileri, Emrah Adıyaman,  Tuğçe Doygunel, Mehmet Doğu Karaman, Ayça İnal ve Hanife Tayyareci’nin performansları ortaya konuldu. Projenin final gösterileri yoğun ilgi ile izlendi. 

Gecenin sonunda Nefese Dönüş Projesi’ne destek  veren sanatçılara Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş tarafından plaket takdim edildi. 

EŞ ZAMANLI LONDRA’DA SERGİ  VE ETKİNLİK YAPILDI 
Proje çerçevesinde eş zamanlı olarak  Londra Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Euro Genç Tv işbirliği ile Nefese Dönüş Projesi çerçevesinde etkinlik düzenlendi. 

Cumartesi akşamki final gecesi sırasında Londra’daki sergi merkezi ile canlı bağlantılar kurularak sanatçı ve destek veren kuruluş temsilcilerinin mesajları da alındı.

Aycan Saraçoğlu, Yaşar İsmailoğlu, Ertanç Hidayettin gecede şiir okurken, birçok sanatçının hazırladığı bağımlılıklarla ilgili resimlerden oluşan serinin açılışı da yapıldı. 

Etkinliklerde  yapılan konuşmalarda Kıbrıs Türk toplumu olarak böylesi anlamlı projenin  paydaşı olmaktan duydukları memnuniyet dile getirildi. Projenin bağımlılıklar yanında, Londra’da yaşayan Kıbrıs Türkleri ile KKTC halkı arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağladığına işaret edildi. 

HASAN KARAOKÇU
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu yaptığı konuşmada, onlarca sanatçı ve düşünürün destek verdiği  “Nefese Dönüş Projesi”ni, çocuklara, gençlere  ve ailelere çok güzel değerler  katarak toplumsal farkındalık ve bilinç düzeyinin yükseltilmesi   adına geliştirdiklerini söyledi.

11 Haziran’da başlayan  ve bir çok sanat dalını kapsayan atölye  çalışmalarına yüzlerce kişiye güçlü dokunuşlar yapıldığını, eserler üretildiğini ifade eden Karaokçu, final gecesinde ortaya konan muhteşem sahne performansları ile de Nefese Dönüş Projesi’nde hedefledikleri noktaya ulaştıklarını söyledi.

Tüm sanatçılara teşekkür eden Hasan Karaokçu, nefes almadan yürüttükleri mücadelelerine “Nefese Dönü Projesi”nin ciddi değer kattığına işaret ederek, tüm sanatçı ve destek verenlere teşekkür etti.

İSMET MEDİ KOLDAŞ
Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş da yaptığı konuşmada, Nefese Dönüş Projesi ile bağımlılıklar konusunda sanatçılarla işbirliğinde topluma güçlü bir ses verildiğini söyledi.

Böylesi bir projeye ortak olmadan duydukları memnuniyeti dile getiren Koldaş, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele  Komisyonu ile işbirliğinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Koldaş, eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri etkinlik nedeniyle Londra’daki sanatçı ve projeye destek verenlere de teşekkür etti.

Sanatçılar da yaptıkları konuşmalarda, çok önemli bir sorun olan bağımlılıklarla mücadeleye böylesi anlamlı bir proje ile katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Previous Article “UMUDA YOLCULUK KARAVAN”I YOLA ÇIKTI
Next Article “UMUDA YOLCULUK KARAVAN”I DİPKARPAZ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
Print
351

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Kategoriler

Back To Top