UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu’nun “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz” Projesi Devam Ediyor

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu’nun “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz” Projesi Devam Ediyor

Arp ile sevgi aşıladık

Projenin en önemli ayaklarından olan  ve Milli Eğitim ve Kültür  Bakanlığı ile işbirliğinde geçtiğimiz yıl ilkokullarda  hayata geçirilen  “Arp Terapi” Projesi çalışmaları başladı.

 

İlköğretim Dairesi ile işbirliğinde yapılan planlama çerçevesinde  ilk Arp Terapi çalışması Alayköy İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

 

Arp Sanatçısı Deniz Aker tarafından sunulan  ve Komisyon adına Uzman Psikolog Serap Safer’in de yer aldığı   Arp Terapi Projesi  eğitim yılı sonun kadar planlı bir şekilde sürdürülecek.

 

HASAN KARAOKÇU

Alayköy İlkokulu’ndaki Arp Terapi etkinliğine katılan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar çerçevesinde  yirmiyi aşkın  okulda yaklaşık 1000 çocuğu Arp Terapi ile buluşturduklarını vurgulayarak bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Arp ile Terapi Programı’nın uygulandığı her okuldaki öğrenci ve öğretmenlerden çok olumlu dönüşler aldıklarına işaret eden Karaokçu, Arp Terapi’nin dünyada bir çok alanda uygulanan çağdaş bir yöntem olduğunu, çocuklar üzerindeki etkilerinin bilimsel olarak da kanıtlandığını vurguladı.

 

“Çocuklarımızı şimdi kazanma zamanı”  diyen Karaokçu, çalışmaya gösterilen  duyarlılık ve işbirliği anlayışı nedeniyle Eğitim Bakanlığı  yetkilileri, okul yönetimleri ve öğrencilere teşekkür etti.

 

 

Arp Sanatçısı Deniz Aker, eğitim yaşamlarının en kritik dönemlerini geçiren İlkokul 5. Sınıf öğrencilerinin gelişimine müziğin evrensel değerleri ile katkı sağlamayı hedefleyen projenin   

çocuklar üzerindeki  bilimsel etkilerini şöyle açıkladı:

 

ÇOCUKLARA KAZANIMLAR

“Müzik çocukların ruhsal dünyası ile iletişim kurarak onların duygusal ve toplumsal gelişimlerine katkıda bulunur. Müziği algılamak ve bununla birlikte ruhani bir gelişim yolunda olmak evrensel bir hazdır. 

Arp terapi bu değişim ve gelişime yardımcı olurken bir yandan da çocuklara, sıkıntı verici bir ortamın dışına çıkabilmelerini sağlar. Dinledikleri müzik önce onları rahatlatır, sonra da içlerinde güven duygusu uyandırır.  Arpın tınıları, çocukların hareket ve duyu sistemlerinin gelişimini destekleyerek, dikkat-konsantrasyon gibi zihinsel becerilerinin kuvvetlendirilmesine ve iletişim yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olur.

Arp Terapi esnasında çocuk,  fiziksel yeteneklerini yeniden şekillendirebilir. Birtakım davranış kusurları varsa bunları değiştirebilir. İçine dönük olan bir çocuk, kendini ifade edebilme konusunda eksiklikler yaşar. Arp terapi dil yetisinin gelişimine destek olarak, çocuğa ifade yeteneğini kazandırır.  Tellerden çıkan tınılar çocuğun bilinç ve benliğine doğru ilerleyerek, her türlü anlam, duygu ve çağrışımla ruhlarına dokunur. Korku ve güvensizliklerinden daha çok uzaklaşırlar. Fiziksel ve ruhsal dünyaları arasında bağ kurulmaya başlar. Böylece kendilerine güvenmeyi öğrendiklerinde iradeleri daha da güçlenir. 

Bu kazanımlar sayesinde çocuk, kendi iç dünyasındaki keşfedilmemiş yerlere ulaşabilme ve bunları çevreye sunabilme imkânını yakalar. Bu da müziğin sosyal etkileşimde ki önemini bize bir kere daha gösterir.”

 

Previous Article Gardiyan eğitimleri tamamlandı, sertifikalar yarın veriliyor
Next Article Değirmenlik bölgesi ilkokullarında eğitimler başladı
Print
684

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top