UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

“Hoş Değil Boş Tatil”

“Hoş Değil Boş Tatil”

Tüm ilçelerde çocukların şubat tatilinde stresten uzak hoş tatil geçirmelerini sağladık..

Amacı “yoğun bir eğitim dönemi geçiren çocuklara şubat tatillerinin bir gününü aileleri ile birlikte geçirme, bir arada eğlenme, stres atma ve hayal dünyalarını geliştirerek eğlendirme fırsatı yaratma” olan mini sirk etkinliği tüm ilçelerde yoğun ilgi gördü.

 

Profesyonel “sihirbaz; palyaço; jonglör; robot, fil şov, komedi kutusu, tırtıl ve DJ’den oluşan ekibin iki saat süren gösterisine katılan yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte şubat tatilinde güzel, eğlenceli ve kaliteli zaman geçirdiler.

 

Sahnedeki gösterilere katılım konusunda birbirleriyle yarışarak büyük bir heyecan yaşayan çocuklar, düzenlenen ve içerisinde bir birinden anlamlı mesajlar verilen oyunlar sonucunda hediyeler almanın mutluluğunu da yaşadılar.

 

HASAN KARAOKÇU

 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada,  çocukların toplumların en değerli varlıkları olduğuna işaret etti.

 

Bu çerçevede “Güçlü Çocuk Güçlü Toplum” sloganıyla şubat  tatili döneminde ailelerin çocukları ile daha fazla ilgilenmelerine, onlarla kaliteli ve hoşça vakit geçirtmelerine olanak sağlamak için “Boş Değil Hoş Tatil” etkinliğini organize ettiklerini vurgulayan Karaokçu, “ ‘Güçlü Çocuk Güçlü Toplum’u yaratabilmek için çocuklarımıza insan sevgisini, ülke sevgisini, doğa sevgisini aşılamalıyız.  Çocuklarımızı güzel ve doğru bilgilerle donatmalıyız” dedi.

 

Kıbrıs Türk toplumunun en güçlü yanının aile bağları olduğunu, ancak zaman içerisinde bazı değerlerin yitirilmeye başlandığını kaydeden Karaokçu, Komisyon olarak bu değerlerin yeniden kazanılması ve toplumun geleceği olan çocukları güçlü bireyler olarak yetiştirmek için elden gelen her türlü gayreti göstereceklerini vurguladı.

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün ve hükümetin verdiği güçlü ve kararlı desteğin önemine de işaret eden Karaokçu, bunun verdiği motivasyonla farkındalık, önleme, yasal alt yapının güçlendirilmesi adına 2017 yılında bir çok adımlar atacaklarına olan inancını dile getirdi.

 

Karaokçu, çocukları ile birlikte etkinliğe katılan tüm velilere teşekkür etti.

 

Karaokçu, bir hafta süren etkinliğe katılımdan memnun olduklarını belirterek, farkındalık ve toplumsal bilinç düzeyini yükseltmek adına düzenledikleri bu tür etkinlikler sonrası çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

 

Karaokçu, birçok ailenin bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını talep ettiğini ve bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Karaokçu “Çocuklarımızın içlerindeki sevgiyi, huzuru büyüttükçe, onları sadece madde değil, her türlü risklere karşı güçlü bireyler haline getirdiğimiz oranda ‘güçlü çocuk, güçlü toplum’ hedefine ulaşabileceğimizin bilinciyle çalışıyoruz” dedi.

 

Etkinlik KKTC Görsel ve İşitsel Sanat Severler Derneği, Lefkoşa, Lefke, Beyarmudu, İskele ve Yenierenköy belediyeleri, Vakıflar İdaresi, Yakın Doğu Üniversitesi, Merit Oteller Grubu ve Cyprus XP Travel ile işbirliğinde organize edildi.

Previous Article “BOŞ DEĞİL HOŞ TATİL” başlıyor. 05-10 Şubat 2017
Next Article BEN HANGİSİYİM” SLOGANI İLE HAZIRLANAN 3 BACAKLI PROJE HAYATA GEÇİYOR
Print
573

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Kategoriler

Back To Top