UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

“Başka ardalar ölmesin”

“Başka ardalar ölmesin”

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’ nun ana sponsor olduğu ve “Başka Ardalar Ölmesin” sloganı ile organize edilen 3. Uluslararası Kite Surf” Yarışması büyük bir katılım ve heyecanla gerçekleştirildi.

 “Uyuşturucu ile mücadelede Arda Erkan’ı bir misyon olarak anma, uyuşturucu sorununa dikkat çekerek toplumsal duyarlılığı artırmak, aileleri çocuklarını ve gençleri spora yönelterek enerjilerini doğru alanda kullanmalarına katkı sağlamak” amacıyla düzenlenen 3. Uluslararası Kite Surf” etkinliğine yurt içinden ve yurt dışından sporcular katıldı.

BASIN TOPLANTISI

Yarışma öncesi Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu toplantı salonunda  basın toplantısı gerçekleştirilssi.

Toplantıda  Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu,  Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan ve etkinliği organize eden ve sponsor olan kuruluşlar ve sörfçüler hazır bulundu.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Hasan Karaokçu, yaptığı konuşmada, “Uluslar arası Kite Surf Etkinliğinin” “Uyuşturucu sorunu nedeniyle genç yaşta hayatını kaybeden Arda Erkan’ı anma, uyuşturucu sorununa dikkat çekerek toplumsal duyarlılığı artırmak, aileleri çocuklarını ve gençleri spora yönelterek enerjilerini doğru alanda kullanmalarına katkı sağlamak” amacıyla yapılacağını vurguladı.

“Başbakanlık Uyuşturucu  ile Mücadele Komisyonu olarak geçtiğimiz yıllarda yapılan ve büyük ilgi gören etkinliğimize bu yıl da öncülük etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz” diyen Karaokçu şöyle konuştu:

“Amacımız ve hedefimiz gençlerimizi, doğru alanlara yöneltmek, doğru alışkanlıklar geliştirmelerini sağlamak ve tabii ki en önemlisi toplumumuzun duyarlılığını ve bilinç düzeyini en üst düzeye taşımaktır.

Bu konuda tüm kalbi ile yanımızda olan Başbakanımız sayın Hüseyin Özgürgün’e, etkinliğe katkı sağlayan Afrodit Sürf Club’a, Kites Bananas’a, Heaven Club’a, Çimen Dolmuşlarına, Öztunç Reklamcılığa ayrıca bu mücadelenin önderleri arasında yer alan Mustafa ve Erkan ve eşi Gülseren Erkan’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Karaokçu, konuşmasının sonunda tün vatandaşları Pazar günü tüm vatandaşları çocukları ile birlikte Yedidalga Heaven Surf House ve Afrodit Sitesi bölgesinde gerçekleştirilecek etkinliğe davet etti.

CİHAN  ERDOĞAN

Afrodit Surf Club temsilcisi Cihan Erdoğan ise yaptığı konuşmada, bu yıl Üçüncüsünü düzenledikleri Ulusararası Kite Sürf Yarışması’nı geçtiğimiz yılkı yarışmalara sadık kalarak düzenlediklerini söyledi.

MUSTAFA ERKAN

Mustafa Erkan ise yaptığı konuşmada “Arda’yı kaybedeli 2 yıl 2 ay oldu. Beden olarak ayrılmış olsa da kendisi bizlerin ve daha bir çok kişinin kalbinde yer anlaya devam etmektedir” diyerek sözlerine başladı

 

aşbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile düzenledikleri etkinliğe katılımın her geçen yıl artmasının, bu konuya karşı artan hassasiyetin göstergesi olduğuna dikkati çeken Erkan, “3 Eylül pazar günü sörfçülerimz sonsuz maviliğin içşnde dalgalarla adeta faans ederken, Arda’nın d bizimle olacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

AYZA SARI

Sörfçü Ayza Sarı ise yaptığı konuşmada, 3 senedir düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Kite Surf etkinliğinin hem deniz, hem de doğa severler için çok güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Çocuklarını bu sporu yakından tanımalarını ve uyuşturucu konusunda bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlayan herkesin bu etkinliğe katılması gerektiğine işaret eden Sarı, bir çok sörfçünün katılacağı yarışmanın yıl içerisinde düzenlenen en büyük etkinlik olacağına işaret eden Sarı, “O yüzden kaçırılmaması gereken bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

YARIŞMA VE ÖDÜLLER

3 Eylül 2017 tarihinde  Yedidalga’da büyük bir katılımla gerçekleştirilen yarış sonucunda 6 kategoride dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

 

YARIŞMA VE ÖDÜLLER

 

Yedidalga’daki yarışma ve Heaven’dan Afrodit Sitesi’ne kadar gerçekleştirilen anma sürüşü sırasında bu yıl Arda Erkan’ın ekipmanını sörf arkadaşlarından Uğur Sayılır kullandı.  

 

Sürüşün ardından ödüller verildi.

 

Heaven’dan Afrodite sürüşte en yaşlı sörfçü Uğur Sayılır ve en genç sörfçü Yücel Paralik’e özel ödüller takdim edildi.

 

Yarışma sonucunda 6 kategoride başarılı olan şu sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi:

 

Children (Wave Surf-dalga sörfü) : 1- Daniel Marhoom, 2- Sam Oscar Roden, 3- Cemal Paytoncular

 

Man (Big Air): 1- Toğan Mestan, 2- Elias Elmato, 3- Gürkan Sarı

 

Man (Freestyle): 1- Deniz Kaptan, 2- Dimitris Menecou, 3- Ahmet Arkın

 

Kids (Freestyle): 1- İlkay Işıkgün, 2- Yücel Paralik, 3- Özvatan Dedeoğlu

 

Girls (Big Air): 1- Zeynep Demirel, 2- Ayza Sarı, 3- Mürüde Altıncık

 

Girls (Freestyle): 1- Eylül Ceylan, 2- Deniz Amcazade, 3-Müge Şevketoğlu

Previous Article BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU İLE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, MERKEZİ CEZAEVİ’NDE BULUNAN UYUŞTURUCU SUÇLULARINA KARŞI EĞİTİM ÇALIŞMASI BAŞLATTI
Next Article Dağ Bisiklet Yarışı’na destek
Print
624

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top