UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

YAVRU KAPLUMBAĞALAR “DENIZDE DOĞAYI HISSET 3” ETKİNLİĞİ İLE  DENİZLE BULUŞTU

YAVRU KAPLUMBAĞALAR “DENIZDE DOĞAYI HISSET 3” ETKİNLİĞİ İLE DENİZLE BULUŞTU

YAVRU KAPLUMBAĞALAR “DENIZDE DOĞAYI HISSET 3” ETKİNLİĞİ İLE  DENİZLE BULUŞTU

ALAGADİ SAHİLİNDE MUHTEŞEM KATILIM MUHTEŞEM GÜN 

BAŞBAKAN SANER : “DOĞAYI VE ÇEVREYİ KORUMAK SEVMEKTEN GEÇER"

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele  Komisyonu’nun, amatör balıkçılıkta ülkenin en popüler gurubu olan Ogga Team Kıbrıs Amatör Balıkçılık, Kaplumbağaları Koruma Derneği, Girne Belediyesi, Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, İMECE Çocuk Merkezi, Yaşama Sporla Bağlan Derneği, Yeşil Barış Hareketi, Girne Leo Kulübü, KKTC Fenerbahçeliler Derneği, EKOR Un Ürünleri ve Master Roaster Cafe ile işbirliğinde organize ettiği “Denizde Doğayı Hisset” etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Çocuklara ve gençlere doğayı ve denizi sevdirmek, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının ülkemiz ve dünya açısından önemine dikkat çekmek, ailelere çocukları ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerine olanak yaratmak amacıyla 8 Ağustos Pazar günü Alagadi  2 sahilinde  gerçekleştirilen  “Denizde Doğayı Hisset 3” etkinliğine Başbakan Hamza Ersan Saner, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katılırken, çocukların, gençlerin, ailelerin ve yabancı turistlerin ilgisi çok yoğun oldu.

Geçmiş yıllara göre rekor bir katılımla gerçekleştirilen etkinlik  kayıtların alınıp thsirtlerin dağıtımının ardından, deniz kaplumbağaları için en büyük tehlike olan  sahildeki atıklarla ilgili sembolik temizlik yapıldı.

Bunu  çocuk ve ailelerin birlikte kaliteli vakit geçirdikleri coşkulu torba yarışı, ip çekme ve yakan top gibi e bir çok eğlenceli ve ödüllü  aktiviteler  izledi.

Yarışlar sonucunda kazanan  çocuklar  ve yetişkinlere Kaplumbağaları Koruma Derneği’ne katkı sağlamak amacıyla alınan örgü deniz kaplumbağaları hediye edildi. 

Oyun ve aktivitelerin tamamlanmasının ardından saat 19:30 ‘da Kaplumbağaları Koruma Derneği ekibi Alagadi 2 Sahili’ni dolduran yüzlerce katılımcıyla  birlikte  yavru deniz kaplumbağalarını gerçek yaşam alanları olan Akdeniz’in mavi suları ile buluşturdu.

Destek veren örgüt ve kuruluşlara plaketlerin takdim edildiği etkinlik, kaplumbağaların denize bırakılmasının ardından sona erdi. 

BAŞBAKAN ERSAN SANER 
Başbakan Ersan Saner  yaptığı  konuşmasında çevreyi ve doğayı korumanın sevmekten geçtiğini vurguladı.

Sadece Alagadi Sahilinde 400 yuva tespit edildiğini bunun da, sadece bu bölgeden en az 40 bin yavrunun denizle buluşacağı anlamına geldiğini kaydeden Başbakan  Saner, doğanın en özel hayvanlarından biri olan deniz kaplumbağalarının , korunmasının çok önemli olduğunu anlattı.

Başbakan Saner, ‘Denizde Doğayı Hisset’ etkinliğiyle, çocuklara, yaşıtları ve aileleriyle birlikte eğlenceli ve kaliteli zaman geçirme fırsatı yaratılmasının da sevindirici olduğunu ifade etti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Ogga Team Başkanı Mustafa Şoföroğlu, Kaplumbağaları Koruma Deneği Başkanı Damla Beton ve Medi Forundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş da yaptıkları konuşmalarda, etkinliği işbirliği içinde düzenlemekten büyük gurur duyduklarını belirtirlerken, rekor seviyede katılımın olmasının, çevre ve doğa  duyarlılığı, çocuklara ve gençlere güzel alışkanlıklar kazandırma adına gelecek adına büyük umut verdiğini vurguladılar. 

Previous Article KKDSOD-UMK Tuning Torch Drag Yarışı basın toplantısı yapıldı
Next Article “UMUDA YOLCULUK KARAVANI” İSKEL VE KARPAZ’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Print
323

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Kategoriler

Back To Top