UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU İLE ALSANCAK BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU İLE ALSANCAK BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Alsancak Belediyesi ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinin çerçevesini kapsayan aşağıdaki protokolü bugün imzalandı.
Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nda saat 14.00’te imzalanan protokole Başkan Hasan Karaokçu ile Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser adına adına Bayındırlık ve İmar Şubesi Amiri Barış Ülbar imza koydu.
HASAN KARAOKÇU
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu imza töreninde yaptığı konuşmada, Komisyon olarak önleme çalışmalarını daha üst düzeye çıkarma konusunda yerel yönetimlerle ciddi bir işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.
Lefkoşa Türk Belediyesi sağlık ve zabıta ekiplerine yönelik olarak başlattıkları “Bağımlılıklarda Farkındalık Eğitimi”ni daha sonra Girne Belediyesi’nde sürdürdüklerini kaydeden Karaokçu, yine Girne Belediyesi bünyesinde bir Danışmanlık ve Destek Merkezi kurulmasına destek vererek bu anlamda önemli bir ilerleme sağladıklarını belirtti.
Alsancak Belediyesi ile de bir süredir işbirliği konusunda çalışma yürüttüklerini, birlikte neler yapılabileceğinin konuşulduğunu ve bugün protokolü imza noktasına geldiklerini vurgulayan Karaokçu, konuya duyarlılığından dolayı Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’e teşekkür etti.
Protokolü imzalamalarının ardından, Alsancak Belediyesi’nde görev yapan sağlık ve zabıta ekiplerine “Bağımlılıklarda Farkındalık Eğitimlerinin” başlayacağını anlatan Karaokçu, eğitimin üç gün süreceğini açıkladı.
Karaokçu “Baştan beri söylediğimiz gibi uyuşturucu ile mücadelede toplumsal koruma zırhımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bugün bu yönde bir adım daha atmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
BARIŞ ÜLBAR
Alsancak Belediyesi Başkanı Bayındırlık ve İmar Şubesi Amiri Barış Ülbar, Başkan Fırat Ataser’in sağlık sorunu nedeniyle yurtdışına gitmek durumunda kalmasından dolayı onun adına kendisinin protokole imza koyduğunu söyledi.
Alsancak Belediyesi olarak, bireylerin, belediye sınırları içerisinde yaşayan insanların ve toplumun sağlıklı gelişmesine önem verdiklerini ifade eden Ülbar, bu çerçevede Başbalanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Ülbar, Pazartesi başlayacak eğitimler yanında, başta ailelerin bilinçlendirilmesi amacıyla da eğitim ve farkındalık çalışmalarına da imzalanan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.
PROTOKOL NELERİ İÇERİYOR
“Alsancak Belediyesi ile Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, başta madde bağımlılığı olmak üzere her türlü bağımlılıklarla mücadelede etkin ve sürdürülebilir işbirliği yapmak.
Protokolün ilk adımı olarak Belediye Zabıta Ekipleri ve Sağlık Ekipleri başta olmak üzere tüm personele Komisyonun kurumlara yönelik hazırladığı “Bağımlılıklarda Farkındalık Eğitimi” vererek personelin donanım ve bilgi seviyesini yükseltmek.
Bireylerin ailelerin ve toplumun huzurunu kaçıran sigara, alkol, internet, kumar bağımlılığı konusunda ailelere yönelik olarak eğitimler vermek.
Kişisel gelişmişliği yüksek olan toplumlarda madde bağımlılığı başta olmak üzere, diğer riskli davranışlara yönelişin daha az olduğu gerçeğinden hareketle, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından yürütülmekte olan “Kişisel Gelişim Eğitim Seferberliği” çerçevesinde Alsancak Belediyesi hudutları içerisindeki öğrencilere ve ailelere iki kurum arasında belirlenecek program dahilinde eğitim vermek.
Alsancak Belediyesi hudutları dahilinde yaşayan ve madde bağımlılığı sıkıntısı olan bireylerin takip edilmesi, tedaviye yönlendirilmesi ve yeniden topluma kazandırılması konusunda kurumsal güç birliği yapmak.
Okul çevrelerinde çocuklarımız için risk faktörü oluşturabilecek unsurlara, ayrıca bölgedeki internet kafe ve bet ofislere yönelik olarak belediye zabıta ve sağlık birimleri ve ilgili kurumlarla işbirliği halinde düzenli denetimler yapmak.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından bilimsel gerçeklere dayalı olarak, öncelikle ilkokul 5. Sınıflara; İçişleri Bakanlığı’na bağlı Merkezi Cezaevinde bulunan madde bağımlısı gençlere ve genç suçlulara yönelik olarak sürdürülmekte olan “Arp Terapi” eğitimlerinden bölge çocuklarının ve halkının da yararlanması konusunda ortak çalışmalar yürütmek.
Alsancak Belediyesi ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliği içerisinde, bağımlılıklar dahil, Alsancak Belediyesi hudutları dahilinde sosyolojik yapının belirlenmesi ve bu çerçevede bölge halkının gelişimine yönelik programların hazırlanabilmesi için bilimsel araştırmalar hayata geçirmek.
Alsancak Belediyesi ve belediye hudutları içerisinde bulunan sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde, toplumsal farkındalık ve duyarlılık seviyesini yükseltmek yanında, çocukların ve gençlerin doğru alanlara yönelmelerini sağlamak amacıyla çeşitli sportif, kültürel ve sanatsal aktiviteler yapmak.”

Previous Article Riccon İlhan Doğan ile Nezaket kuralları çalışması
Next Article KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sn.Ahmet Muratoğlu, Komisyonu ziyaret etti.
Print
670

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top