UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

GİRNE KAYMAKAMLIĞI VE BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU KOORDİNASYONUNDA GECE DENETİMLERİ YAPILDI

GİRNE KAYMAKAMLIĞI VE BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU KOORDİNASYONUNDA GECE DENETİMLERİ YAPILDI

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUĞA ALKOLLÜ İÇKİ SATAN BİR İŞYERİ İŞLETMECİSİ HAKKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI TÜTÜN ÜRÜNLERİ YASASINA AYKIRI HAREKET EDEN BİR İŞYERİNE PARA CEZASI KESİLDİ

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun İlçe Emniyet Kurulları ile yaptığı toplantıda alınan kararlar gereği, internet kafe, bet ofisleri, eğlence mekanları, nargile kafeler ve gençler için risk oluşturduğu düşünülen mekanlara yönelik denetimler sürdürülüyor.

 

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Eminyet Kurulu Başkanı Mehmet Enrengil ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında Girne bölgesinde denetimler gerçekleştirildi.

 

Kaymakamlık personeli,  Girne Belediyesi zabıta ekipleri  Girne Polis Müdürlüğü  ekipleri, Sağlık Bakanlığı Girne Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekipleri ve Çalışma Dairesi ekiplerinin katılımı ile saat 08.30’da başlayan denetimler saat 00.30’a kadar deam etti.

 

Denetimler çerçevesinde internet kafeler, alkolü içki satan marketler, barlar denetlenirken, okul çevreleri ve madde kullanıcıuların gittiği yönünde bilgiler alınan bazı okul çevreleri, içleri ve terk edilmiş binalar da kontrol edildi.

 

DENETİM SONUÇLARI

 

Yapılan denetimlerde 18 yaşından küçük bir çocuğa alkollü içki satışı yaptığı tespit edilen bir işletme sahibi hakkında polis tarafından yasal işlem başlatıldı. Daha önce yapılan uyarılara rağmen Tütün Ürünleri Yasası’na aykırı hareket eden  bir eğlence mekanı işletmecisine 1730  Türk lirası ceza kesildi.

 

 Denetimlerde,  içki ve sigara izinleri yasa gereği asılı olmasına karşın bunu yerinde getirmeyen, ayrıca gerekli uyarı yazıları bulunmayan işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı ve bilgilendirme yazıları verildi. .

 

MEHMET ENVERGİL

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envengil, denetimler sonrası yaptığı açıklamada,  gerçekleştirdikleri genişletilmiş İlçe Emniyet Kurulu toplantısında yapılan değerlendirmelerin ardından denetimlere başladıklarını söyledi.

 

Yeni dönemde ilk gece denetimini gerçekleştirdiklerini ancak bu denetimlerin sistemli bir şekilde devam edeceğini kaydeden Mehmet Envergil, aynı zamanda gündüz  denetimlerine de başlayacaklarını vurguladı.

 

Girne’nin göbeği sayılan bölgede gayrı yasal pansiyon, çok kötü durumda olan ve hamam olarak kullanılan bir işletme tespit ettiklerini kaydeden Envergil, işyeri ve çalışma izinleri olmayan bu işletmelerin durumlarının içler acısı olduğuınu ve hala daha Girne’nin içerisinde bu tür manzaralarla karşılaşmaktan üzüldüklerini söyledi.

 

Bu gibi yerlerin toplum sağlığı ve huzuru için risk unsuru olduğunu düşündüklerini kaydeden Envergil, yaptıkları denetimlerin ne kadar yeride olduğunu bir kez daha gözlemlediklerini kaydetti.

 

 

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise çocuklar, gençler ve toplum geneli için risk oluşturcak unsurların azaltılmasına yönelik denetimlerin aralıksız şekilde tüm ilçelerde devam edeceğini söyledi.

 

Girne Kaymakamlığı,  Girne Polis Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Girne Belediyesi ve Çalışma Dairesi ekiplerinin katılımı ile  çok uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Karaokçu, denetime karılan tüm ekiplere ve gösterdiği duyarlılık nedeniyle ilgili kurumlara teşekkür etti.

 

Geçmişte yaptıkları denetimlerin bazı olumlu sonuçlarını görmelerine karşın, bazı internet kafe, eğlence mekanları ve Girne’nin bazı bölgelerinde toplum huzuru  ve sağlığı için risk oluşturacak çok olumsuz ortamlarla karşılaştıklarına dikkati çeken Karaokçu, denetim eksikliğinin bazı kişileri gayrı yasal davranış içerisinde hareket etmeye yönelttiğini bir kez daha  gözlemlediklerini kaydetti.

 

“Amacımız gençlerimizin, çocuklarımızın ve toplum sağlığının ve huzurunun korunmasıdır” diyen Karaokçu,  denetimleri tüm ilçerlerde sistemli şekilde sürdürme amacında olduklarını kaydetti.

 

 

 

 

Next Article GÜZELYURT KURTULUŞ LİSESİ’NDE AİLELER UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLDİ
Print
1190

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top