UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

“Pozitif Okullar: Erken Çocukluktan Ergenliğe İyi Oluş Çalıştayı” düzenlendi

“Pozitif Okullar: Erken Çocukluktan Ergenliğe İyi Oluş Çalıştayı” düzenlendi

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen Pozitif Okullar Projesi kapsamında “Pozitif Okullar Erken Çocukluktan Ergenliğe İyi Oluş Çalıştayı” Acapulco Hotel Kongre Merkezi’nde Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı katkılarıyla düzenlendi.

HATİPOĞLU: MEMNUNUZ

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatiopoğlu da, komisyon olarak projenin hayat bulmasından duydukları memnuniyeti belirtti.

Komisyon olarak pozitif düşünceyi sağlamanın çok önemli ve değerli olduğunu dile getiren Hatiopoğlu, çalıştaya katkı koyan herkese teşekkür ederek, projenin devamını diledi.

UZUN: KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜRLER

Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun ise konuşmasında, toplum olarak genelde tüm olaylara olumsuz bakıldığını,  bu projeyle iyi ve olumlu düşünce bağlamında destek sağladıklarını söyledi. Uzun ayrıca, çalıştaya katkı koyan herkese teşekkür etti ve çalıştayın ülkeye değer katmasını diledi.

NADİRİ: HER 4 KİŞİDEN 1'İ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

ÜKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri de, herkesin ihtiyacı olan pozitif düşüncenin önemine vurgu yaptı. Çalıştayda bugün atılacak adımların çok önemli olduğunu söyleyen Nadiri, pozitif okullar projesinin toplumun ruhsal sağlığı açısında psiko- eğitim olarak hayata geçtiğini kaydetti.

Ülkenin üniversite adası olduğunu dile getiren Nadiri, yolda yürüyen her dört kişiden birinin üniversite öğrencisi olduğunu ve bunun çok önemli olduğunu, bu konuda dünyada başka bir örnek olmadığını kaydetti.

Üniversitelerin sosyal, ekonomik ve bilimsel açıdan çok önemli olduğunu dile getiren Nadiri, bugün yapılan çalıştayın da ülke adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sadece kampüs içinde değil bilimsel çalışmalara ve içinde bulundukları topluma da katkı sağlamanın önemine dikkat çeken Nadiri, bu projenin çok önemli olduğunu ve proje kapsamında hazırlanan kaynağın, eğitimci ve ebeveynlere önemli destek vereceğini kaydetti.

İçinde bulunulan çağın olumlu ve olumsuz yönleri olduğunu dile getiren Nadiri,  eğitimci ve ebeleyenlerin çocukların sosyalleşmesi için paylaşımı öğreterek, kendilerini yönetmeyi başarmalarını sağlamanın önemini anlattı. Nadiri, pozitif olayların düzenlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

AKPINAR: OLAYLAR KARŞISINDA OLUMLU DÜŞÜNCE HER YAŞTA OLMALI

DP Milletvekili Serhat Akpınar da konuşmasında, soruna endeksli değil çözüme odaklı genç bireylerin yetişmesinin önemli olduğunu kaydetti. Olumlu düşünme, olayları büyütmeme ve olaylar karşısında olumlu düşüncenin her yaşta olması gerektiğini dile getiren Akpınar, ruh sağlığının çok önemli olduğunu belirtti.

İnsanların biyolojik gelişmenin yanında psikolojik gelişmesinin de önemini anlatan Akpınar, okul ve ortamların bireyler için güvenli alan olmalarının gençlerin daha iyi uyum sağlaması açıdan gerekli olduğunu kaydetti. Genç bireylerin karar verirken kendi düşünceleri ile yapmaları gerektiğine dikkat çeken Akpınar, pozitif yaşam algısını içselleştirmenin önemini vurguladı. Akpınar ayrıca çalıştaya katkı koyan herkese teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU: POZİTİF BİR ÜLKEYE ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ DUYULUYOR

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu konuşmasında, çalıştayın ve yapılan çalışmanın içeriğinin güzel olduğuna değinerek, Bakanlık olarak dünyadaki gelişmeleri bu küçük coğrafyaya sığdırma adına üniversite, kurum ve kuruluşlarla yola çıkmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Yapılan çalıştaylarla halkın, çocukların ve meslektaşlarının bunu ne kadar hak ettiğini gördüklerini söyleyen Çavuşoğlu, önceden çalışılmış iyi eğitim ve hedefi konmuş işlerde iyi bir yolculuğa çıkılarak, doğru düzgün işler yapıldığını söyledi. Çavuşoğlu, halkın pozitif çevreye, pozitif öğretmene, pozitif bakanlığa ve pozitif bir ülkeye çok büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Hayata bakarken pozitif olunmaması halinde nasıl diğer insanların mutlu edilebileceğini dile getiren Çavuşoğlu, her zaman bardağın dolu tarafında bakılmasının önemine dikkat çekti. Ülkede üniversitelerden ve yurt dışından gelen bilgi birikimini kucaklayan bir yapının olduğunu görmek gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu,  akademisyenler ve çalışanlarla dünyanın her tarafına el uzatan bir duruma gelinmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede akdemi ve sportif alanda başarılı olan gençler yetiştirildiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, Üniversitelerde yapılan eğitimlerin akademik başarıların görülmesi gerektiğini belirtti. Dünya Çocuk Günü’nü de kutlayan Çavuşoğlu, var olan eksiklerin tamamlanması için mevcut  kadroyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Çavuşoğlu, çalıştaya katkı koyan herkesi kutladı ve çalıştaydan çıkan sonuçlarının bir adım daha ileriye ve hayata yansımasını diledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara ve projeye katkı koyanlara plaket verilerek anı fotoğrafı çekildi. Çalıştay açılış töreni sonrası Pozitif Okullar Projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırlamış oldukları serginin açılışı yapıldı. Projeye katılan ve başarı gösteren öğretmenlerin öğrencilerinin hazırladıkları sergi katılımcılar tarafından büyük beğeni gördü.

Pozitif Okullar Çalıştayı, okul öncesinden ergenliğe iyi oluş teması çerçevesinde gerçekleştirilen bir çalıştay olarak; KKTC’de okullarda iyi oluşun desteklenmesi bağlamında uygulanabilirliği mümkün olan ya da mevcut olmakla birlikte daha nitelikli hale getirilebilecek sürdürülebilir çalışma ve uygulamaların tartışılması amaçlandı.

Çalıştayda 4 farklı komite yer almıştır. 4 farklı masada moderatörlüklerini akademisyenler Prof. Dr. Fatoş Silman, Doç. Dr. Halil Kamışlı, Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler’in yaptığı komitelerin başlıkları şu şekildeydi:

- Eğitim Politikaları Bağlamında İyi Oluş

- Eğitim Kurumlarında Uygulamalar Bağlamında İyi Oluş

- Aile ve Sosyal Politikalar Bağlamında İyi Oluş

- İyi Oluşu Destekleme Bağlamında Öğrencilere Yönelik Sağlık Politikaları

Katılımcılar, mevzuat, erken çocukluk, orta çocukluk, ergenlik, özel eğitim, ebeveynler, öğrenci- öğretmen- öğrenme ortamı- ebeveyn bağlamında ihtiyaçlar, iyi oluşu destekleme bağlamında sağlık ve sosyal politikalar, uygulanabilir hedefler, öneriler vb alt başlıklar kapsamında tartışma gerçekleştirdi.

Previous Article Atatürk ilkokulu çocuklarına yönelik 1 Haziran "Dünya Çocuk Günü Etkinliği" düzenlendi
Next Article Atatürk ilkokulu 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Mutlu Çocuk Bilim Parkında etkinlik düzenlendi.
Print
901

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Kategoriler

Back To Top