UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

UMK-HASDER İMECE ÇOCUK MERKEZİ ÇOCUKLARI İÇİN SOSYAL ETKİNLİK DÜZENLENDİ

UMK-HASDER İMECE ÇOCUK MERKEZİ ÇOCUKLARI İÇİN SOSYAL ETKİNLİK DÜZENLENDİ

UMK-HASDER İMECE ÇOCUK MERKEZİ ÇOCUKLARI İÇİN SOSYAL ETKİNLİK DÜZENLENDİ 

ÖNCE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELEN ÖĞRENCİLER DAHA SONRA KENDİ YAPTIKLARI UÇURTMALARI UÇURDULAR 

Ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı bir bölge olan “Lefkoşa Surlariçi”nde Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından  yürütülmekte olan “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz” projesi çerçevesinde, HASDER tarafından geliştirilen,   Komisyonumuzun  proje ortaklarından biri olduğu, LAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet  Çağlar’ın Akademik Danışmanlığını  yürüttüğü “İMECE Çocuk Merkezi” çalışmaları devam ediyor.

İMECE Çocuk Merkezi’nde gönüllü öğretmenler tarafından akademik, sosyal ve kültürel çalışmalarla desteklenen 20 çocuğa yönelik olarak sosyal etkinlik düzenlendi.

Öğretmenleriyle birlikte keyifli bir kahvaltı yapana öğrenciler, daha sonra HASDER gönüllüleri Ulus Beledoğlu ve Gülay Kaşer’den, artık unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs’a özgü bir uçurtma olan Markutti yapmayı ve uçurtmayı öğrendiler.

Renga renk uçurtmaları İMECE Çocuk Merkezi’nin bahçesinde uçuran çocuklar, pandemi koşullarından sonra sosyal etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. 

 İMECE Çocuk Merkezi Akademik Danışmanı, LAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet  Çağlar da etkinliği ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. 

Merkez kapsamında bulunan öğrencilerin bilişsel gelişimleri yanısıra duyuşsal ve devinimsel becerilerinin de gelişimlerine katkı koyma, bu çocukların gelecek beklentileri ve gelişimsel özelliklerine uygun vizyon oluşturmalarına destek vermek, aileleriyle olumlu ilişkiler geliştirerek çocuklarının temel eğitimlerine desteklerini alarak katkı konmasını sağlayarak özellikle zararlı alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçmek İMECE Projesi’nin önemli hedefleri arasında yer almaktadır.

Yeni eğitim dönemi çalışmaları da başlayan Merkezde çocuklara hem etüt desteği, hem de kişisel ve sosyal gelişimlerini geliştirici etkinliklerle destek verilmeye devam ediliyor. 

Previous Article BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU VE YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ, BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN MÜCADELE İÇİN ÜÇ YENİ PROJEYE BAŞLADIĞINI AÇIKLADI.
Next Article POZİTİF OKULLAR PROJESİ’ KAYIT BAŞVURUSU ALMAYA DEVAM EDİYOR
Print
730

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top