UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

“UMUDA YOLCULUK KARAVANI” İSKEL VE KARPAZ’DA  YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

“UMUDA YOLCULUK KARAVANI” İSKEL VE KARPAZ’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

“UMUDA YOLCULUK KARAVANI” İSKEL VE KARPAZ’DA  YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

343 KİŞİ KARAVANI ZİYARET EDERKEN 298 ÇOCUK KİTABI DAĞITILDI
DÜZENLENEN AKTİVİTELERE  525 KİŞİ KATILDI

ZİYARET EDİLEN 284 EV HALKINA BİLGİLENDİRMELER YAPILDI ANKETLER UYGULANDI 

KARAVANA ÇOCUK KİTABI DESTEĞİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonunun önleme çalışmaları çerçevesinde, Ottoman Fight Club, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Gençlik Dairesi ve Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ile işbirliğinde geliştirilen, uzakdoğu sporlarının yaygınlaştırılması, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi,  aynı zamanda bağımlılıklar konusunda toplumsal farkındalık ve bilinç seviyesinin yükseltilmesi hedefiyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda hayata geçilen “Umuda Yolculuk Karavanı” Projesi’nin
İskele-Karpaz Bölgesi çalışmaları tamamlandı.

1 Temmuz’da Dipkarpaz’da başlayan çalışmalar çerçevesinde, planlandığı şekilde Yenierenköy, Büyükkonuk, Mehmetçik ve Yeni İskele’ye gidildi. “Umuda Yolculuk Karavanı” ve ekibine ve etkinliklerine her gidilen bölgede yoğun ilgi gösterildi.

343 kişi karavanı ziyaret ederken,  bunlar arasında yer alan  298 çocuğa yaş guruplarına göre, bir birinden güzel eğitici çocuk kitapları dağıtıldı.

Proje çerçevesinde  Ottoman Fight Club eğitmenleri ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Uzmanları tarafından  çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kitap okuma, resim yapma ve Uzakdoğu Sporları başlangıç eğitimini kapsayan aktivitelere 525 çocuk katıldı. 

Umuda Yolculuk Karavanı  ekibi, gidilen tüm bölgelerde Karavan etkinliklerinden boş kalan zamanlarında  toplam 284 ev ziyaretleri gerçekleştirdi.  Bu ziyaretlerde projenin tanıtımı yanında bağımlılıklarla ilgili broşürlerin dağıtıldı. 
Ev ziyaretlerinde bağımlılıklarla ilgili olarak bilinç, farkındalık ve yaygınlık düzeyinin belirlenmesini ve çocuk ve gençlerin spor konusundaki hedefleyen anket yanında, çocuk ve gençlerin mücadele sporları konusundaki bilinç ve farkındalık düzeylerinin belirlenmesi amacıyla, gönüllülük esasına dayalı anketler de uygulandı. Bu çerçevede 210 ergen ve ebeveyn ankete katıldı. 

Dipkarpaz’da Karavanı ziyaret eden çocukların en fazla ilgi gösterdiği nokta çocuk kitapları oldu. Yoğun  ilgi nedeniyle Gençlik Dairesi Dipkarpaz Gençlik Merkezi Kütüphanesi’nden kitap desteği de sağlandı.

Ziyarete gelen çocukların Umuda Yolculuk  Karavanı’nın bölgelerinde kaldığı günlerde düzenlenen etkinliklere düzenli katılımı dikkat çekti.

YOĞUN KİTAP BAĞIŞI SEVİNDİRDİ
Umuda Yolculuk Karavanı Projesi çerçevesinde başlatılan çocuk kitabı bağışına hem bireysel hem de örgütsel bazda bağışlar olması, toplumsal duyarlılık açısından oldukça sevindiriciydi.

Mağusa Kale Lions Kulübü Başkanı Özlem Bataş Bilgehan, Mağusa Ravelin Lions Kulübü Başkanı Çiğdem Emirzadeoğluları Durvacı 3 koli, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMMA)  Başkanı Zehra Sonya 300 tane yeni kitap bağışınada bulunurken, Kon Ny 300 kitap ve Meliha Müslim isimli duyarlı vatandaşlar da çocuk kitabı ve resim etkinlikleri için gerekli olan malzeme desteği sağlayan vatandaşlar arasında yer aldı. 

İskele ve Karpaz Bölgesindeki çalışmalarını tamamlayan “Umuda Yolculuk Karavanı” belirlenen güzergah çerçevesinde Gazimağusa bölgesine geçti. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Karavanın taşınması konusunda lojistik destek verirken Kuzey Kıbrıs Turkcell’de gidilen bölgelerle ilgili olarak BiP uygulamasıyla destek vermeyi sürdürüyor.

Previous Article YAVRU KAPLUMBAĞALAR “DENIZDE DOĞAYI HISSET 3” ETKİNLİĞİ İLE DENİZLE BULUŞTU
Next Article “FUTBOLDA BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELEDE EL ELE PROJESİ” BAŞLADI
Print
725

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top