UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

BRITISH RESIDENTS SOCIETY’DEN BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYON’NA ZİYARET

BRITISH RESIDENTS SOCIETY’DEN BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYON’NA ZİYARET

KKTC’DE YAŞAYAN İNGİLİZ VATANDAŞLARINA YÖNELİK SEMİNER KONFERANS YANINDA TEDAVİ VE REHABİLİTASYON DESTEĞİ VERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

 

British Residents Society (İngiliz Sakinleri Derneği) Başkanı Peter Wilkins, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sorumlusu Julian Mawdesley, Hükümetle İlişkiler Sorumlusu Mike Diplock’tan oluşan heyet, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nu ziyaret etti.

Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Emin’in de hazır bulunduğu toplantıda, British Residents Society heyetine Komisyonun çalışmaları, verdiği hizmetler, sunduğu destek çalışmaları ve ülkedeki yasal mevzuat konusunda bilgiler aktarıldı.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan İngiliz vatandaşlarının, toplumsal duyarlılıklarının çok yüksek olduğunu, düzenledikleri etkinliklerle bir çok alanda yardımlarda bulunduklarına işaret ederek, böylesi duyarlı bir topluluğu temsil eden British Residents Society heyetini Komisyonda görmekten büyük gurur duyduklarını vurguladı.

Komisyon olarak din, dil, ırk ayrımı yapmadan çalıştıklarını, uyuşturucu sorunu ve bağımlılıkların da din dil ırk tanımadığına işaret eden Karaokçu, Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ile işbirliğinde, KKTC’de yaşayan ve bağımlılık sorunu olan İngiliz vatandaşlarına tedavi ve rehabilitasyon desteği yanında, ülkedeki mevcut yasal durum, bağımlılıklarla ilgili bilgilendirme toplantı ve seminerleri düzenleyebileceklerini söyledi.

PETER WİLKİNS

British Residents Society Başkanı Peter Wilkins ise, çok yararlı ve bilgilendirici bir toplantı olduğuna işaret ederek, kendilerine bu konuda öncülük eden Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş ve ekibine teşekkür etti.

Bağımlılıklarla ilgili olarak ülkede verilen hizmetler, mevcut yasalar ve önleme çalışmaları konusunda Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu ve uzmanlarından çok yararlı bilgiler aldıklarına işaret eden Başkan Peter Wilkins, bunları duymaktan ve görmekten çok mutlu olduklarını kaydetti.

İSMET MEDİ KOLDAŞ

Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş ise Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun Başkan Hasan Karaokçu önderliğinde toplum yararına çok ciddi çalışmalar ve güzel işlere imza attığını söyledi.

Dernek olarak kuruldukları günden bu yanan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliğine büyük özen gösterdiklerini, birlikte yararlı adımlar atmaya başladıklarını anlatan İsmet Medi Koldaş, önümüzdeki süreçte bu işbirliğini daha da geliştirerek büyük projelere imza atma kararlılığında olduklarını vurguladı.

Toplantı sonunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan İngiliz vatandaşlarına yönelik olarak bilgilendirme ve eğitim seminerlerinin yapılması, bağımlılık sıkıntısı yaşayanlara tedavi ve rehabilitasyon desteği verilesi, ayrıca birlikte farkındalık çalışmaları yapılması konusunda mutabık kalındı.

Previous Article YABANCI ÖĞRENCİLERİN ÖRGÜTÜ VOIS CYPRUS’TAN UMK’YA ZİYARET
Next Article NARKOTİK POLİSLERİNİN ÖDÜLLENDİRME TÖRENİ CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA YAPILDI
Print
366

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top