UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

‘Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim Programı’ katılımcıları sertifikalarını aldı

‘Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim Programı’ katılımcıları sertifikalarını aldı

3-6 yaş çocuğu olan annelere yönelik düzenlenen ‘Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim Programı’ kapanış töreni UKÜ’de gerçekleşti.

PROF. DR. HALİL NADİRİ: “SADECE KAMPÜS İÇERİSİNDE DEĞİL, KAMPÜSÜN DIŞINA DA HİZMET.”

Törende konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversitelerin farklı misyonları bulunduğunu hatırlatarak, “Üniversitemizin amacı farklı alanlardaki uzmanlarımızı sadece kampüs içerisinde değil, kampüsün dışına da hizmet verecek bir noktaya taşımak” dedi.

Öğrencilerini kariyer yolculuklarında dünya ile rekabet edebilecek, özgün, güncel, araştırmacı bireyler olarak yetiştirme amaçlarının öncelikli olduğunu aktaran Nadiri, ancak topluma katkı sağlama anlamında da gerek kulüp aktivitelerinde gerekse de fakülte çalışmaları ile projelerinde kendilerini geliştirmelerini sağlamak istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Nadiri, konuşmasında ayrıca projeye katkı koyan tüm hocalarına, çalışmanın hayata geçmesi için uğraş veren Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve söz konusu belediyelere teşekkür etti.  

NİDAİ GÜNGÖRDÜ: “SAĞLIKLI AİLELER SAYESİNDE SAĞLIKLI BİR TOPLUM ELDE EDECEĞİZ.”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü etkinlikte yaptığı konuşmada, ailenin toplum içinde en küçük birim olduğunu ve sağlıklı aileler sayesinde sağlıklı bir toplum elde edeceğimizi belirterek, böylesi bir projede yer almaktan memnun olduklarını kaydetti.

ALİ KARAVEZİRLER: “ORTAK ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ.”

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler de projeye katkı koyanlara teşekkür ederek, yerel yönetimlerin merkezi hükümetler ve üniversitelerle birlikte ortak çalışma yapmalarının önemli olduğunu aktardı. 

HASAN KARAOKÇU: “TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİ YİTİRDİĞİMİZ BU GÜNLERDE PROJENİN ÖNEMİ DAHA DA DE ORTAYA ÇIKIYOR”

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, projenin günümüz toplumu için büyük önem taşıdığını belirterek,  “Ülke için çok değerli bir bilim yuvası olan UKÜ’ye, ortaya koyduğu örnek çalışmalarla topluma katkıda bulunan Girne ve Değirmenlik Belediyeleri’ne ve bize inanarak projemize katılan çok değerli annelerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Proje sürecinde çok verimli bir işbirliği yürütüldüğünü de belirten Karaokçu, “Toplumsal değerlerimizi yitirdiğimiz bu günlerde projenin önemi daha da de ortaya çıkıyor” ifadesini kullandı.

DOÇ. DR. ÇAĞLA GÜR: “ANNELERİN MUTLU OLMASI ÇOCUKLARINA DA YANSIYACAK.”

Proje yürütücülerinden Doç. Dr. Çağla Gür, projenin anneleri düşünce ve yaşama dair değerlendirmelerin yaşam kalitesi üzerinde etkili olduğuna ilişkin farkındalık kazandırmak ve annelerin öznel iyi oluşlarını desteklemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek,  “Annelerin mutlu olması çocuklarına da yansıyacak. Anneler gelecek nesilleri dolayısı ile de geleceği şekillendirme potansiyeline sahiptir” dedi.

Anneleri yakından tanıma, ihtiyaçlarını analiz etme ve ülkenin insanına yönelik daha uzun soluklu projelerde olma adına çalıştıklarını dile getiren Gür, bir sonraki projenin mutluluk sanatı ile ilgili olacağı bilgisini de verdi.   

YRD. DOÇ. DR. ŞERİFE ÖZBİLER: “37 ANNE İLE BİRLİKTE 4 HAFTA BOYUNCA EĞİTİM.”

Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler ise projeyi yüz yüze gerçekleştirmeyi planladıklarını ancak salgın nedeni ile çevrim içi olarak yapıldığını söyleyerek, eğitimin 37 anne ile birlikte 4 hafta boyunca gerçekleştirildiğini aktardı.

Previous Article Kickboksta müsabakalar sürüyor
Next Article UMK’DAN DEMOKRASİ ORTAOKULU’NA TABLET DESTEĞİ
Print
481

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Kategoriler

Back To Top