UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU
Search Search

KKTC BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU İLE UKÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

KKTC BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU İLE UKÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ORTAK BİLİMSEL ETKİNLİKLER MESLEK İÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLECEK

ÜKÜ Rektörlük Binası Büyük Salon’da yer alan törende, protokole UKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Erkurt ile KKTC Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu imza koydu. Protokolü şahitler olarak ise UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Asbaşkanı Yeşim Gürçınar imzaladı.

UKÜ Rektörlük Koordinatörü Yrd. Doc. Dr. Erkay Özgör ve PDR Programı Uygulama Koordinatörü Yrd. Doc. Dr. Şerife Özbiler, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Koordinatörü Teyfide Tecel Tremeşeli, Uzman Klinik Psikolog Şahin Karasalih de yar aldığı imza töreninde konuşmalar yapıldı.

Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu, uyuşturucu ile mücadelede gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında geniş kapsamlı bilgi vererek, bağımlılıklarla mücadele konusunda toplumun yararı için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Karaokçu, üniversiteleri bir bilim yuvası olarak gördüklerini belirterek, bu anlamda Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolüne büyük önem verdiklerini vurguladı.

Törende konuşan UKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Erkurt ise, Üniversite olarak bağılılıklarla mücadele konusunda çok hassas olduklarını bu nedenle Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliğinde toplum yararına çok güzel çalışmalara imza atacaklarına olan inancını dile getirdi.

Doç. Dr. Emrah Erkurt, bundan sonraki süreçte gerçekleştirilecek ortak çalışmalara dikkat çekerek, iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.

İmza töreninin ardında bir araya gelen iki kurum heyetleri, protokolün öngördüğü amaç ve hedeflerin hayata geçirilmesi konusundaki planlama çalışmalarına başladılar.

PROTOKOLÜN AMACI
Ülkedeki bağımlılıklarla ilgili mücadele ve sağlıklı bir toplumun gelişimi için çok önemli olan veri tabanının güçlendirilmesi konusunda, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak, bunlardan elde edilecek sonuçlar ışığında projeler geliştirerek hayata geçirmek.

Toplumun güncel ihtiyaçları ve dünyadaki güncel gelişmeler çerçevesinde kongre, çalıştay ve seminerler düzenlemek ve bunlardan elde edilecek sonuçlarla bağımlılıklarla ilgili çalışma ve politikaların geliştirilmesine katkı sağlamak.

Karşılıklı ilgi alanlarına giren ve ihtiyaç duyulan konularda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak;

Akademik ve yönetsel konularda deneyimlerini bir birlerine aktarmak ve bu konudaki işbirliğini en üst düzeye çıkarmak

PROTOKOLÜN KAPSAMI
Protokol Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı ile KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu arasındaki ortak bilimsel çalışmalar ile eğitim, öğretim ve teknik işbirliğini kapsamaktadır.

Protokol, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı arasında güçlü işbirlikleri oluşturulup toplumsal, kültürel ve bilimsel ortaklık olanakları yaratılmasını, bağımlılıklardan korumak ve zararları konusunda toplumsal bilinci artırma ve tanıtım ile yayın faaliyetleri kapsamında yapılacak ortak projeleri de kapsamaktadır.

Previous Article “MAKSİMUM SANAT MİNİMUM RİSK SANAT KAMPI 2020” SERGİSİ AÇILDI
Next Article BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU BEYARMUDU BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Print
524

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Kategoriler

Back To Top